Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Noi paşi spre construcţia Bazinului olimpic din Focşani


Consiliul Județean Vrancea intenționează să transmită în folosință gratuită 13.601 metri pătrați de teren situat in incinta Complexului Sportiv Focșani, Aleea Stadionului nr.2 către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în vederea construirii unui bazin de polo. Investiția urmează să fie realizată prin intermediul Companiei Naționale de Investiții (CNI) și are o valoare estimată la 8,7 milioane de euro.
    În referatul care însoțește proiectul de hotărâre ce va fi supus aprobării în ședința de miercuri a Consiliului Județean, se arată că în anul 2009, Consiliul Județean Vrancea a început procedura în cadrul Programului de investiții „Bazine de înot” derulat de Compania Națională de Investiții, în vederea includerii în Lista sinteză a obiectivului de investiție „Bazin de înot de polo – Bază sportivă Aleea Stadionului nr. 2, municipiul Focșani”. „Precizăm faptul că indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiție au fost aprobați cu H.G. nr.1462 din 2009, fiind pe poziția 342 în Lista Sinteză a Programului din anul 2009 aprobată cu Ordinul MDRL nr. 669/2009. Consiliul Județean Vrancea a răspuns la toate solicitările CNI și a transmis toate documentele necesare în vederea implementării investiției conform Programului, însă din cauza perioadei economice dificile pe care o traversează România, investiția nu s-a putut încă realiza”, se arată în document. .
    Vă reamintim că președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat, la începutul acestei luni, că bazinul olimpic de polo a intrat în procedura de licitație. „Anunț cetățenii județului Vrancea că a intrat în procedura de licitație bazinul olimpic de polo din municipiul Focșani. Sperăm ca până la finele anului viitor să punem la dispoziția cetățenilor această investiție”, a afirmat Marian Oprișan.
    Investiția are o valoare estimată la 8,7 milioane de euro și va fi realizată în incinta Complexului Sportiv Focșani, Aleea Stadionului nr.2. Deja, Consiliul Județean Vrancea a aprobat ca terenul pe care se realizează investiția să fie dat în folosință gratuită Companiei Naționale de Investiții (CNI) pe durata construirii obiectivului. Complexul olimpic va avea 400 de locuri, va fi construit pe o suprafață de 13.601 metri pătrați și va avea un bazin de competiții și un bazin de antrenamente. Suprafața desfășurată a investiției va fi de 5.988 metri pătrați, iar suprafața construită va fi de 3.380 metri pătrați.
    Acest proiect a fost inițiat încă din anul 2004 de către șeful administrației județene, Marian Oprișan, dar a fost sistat imediat după venirea la putere a Alianței DA. De reținut că, la începutul anului 2004, Guvernul stabilise toate detaliile pentru un împrumut de 6.500 de miliarde de lei vechi de la Casa de Economii și Consemnațiuni. Creditul bancar fusese autorizat printr-o ordonanță de urgență, ordonanță care împuternicea Compania Națională de Investiții SA și Agenția Națională de Locuințe, ambele aflate în subordinea Ministerului Transporturilor, Construcțiilor și Turismului, din acea perioadă, să contracteze de la CEC împrumuturi în valoare de aproximativ 150 de milioane de dolari. Din acești bani, urmau să fie construite locuințe, săli de sport și chiar complexe sportive, categorie în care era prins și Complexul Sportiv Focșani. Deși exista sursă de finanțare și se derulaseră mai multe etape ale acestui proiect, puterea pedelistă a hotărât la începutul anului 2005, sistarea tuturor investițiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?