Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Zece ani de la înfiinţarea filialei Bibliotecii Judeţene din Chişinău


Pe 14 octombrie se împlinesc 10 de ani de la înființarea unei filiale a Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea în capitala Republicii Moldova, Chișinău. Cu această ocazie, Consiliul Județean Vrancea a primit o diplomă de onoare din partea bibliotecii municipale din Chișinău, ” în semn de prețuire și considerație pentru sprijinul esențial acordat Filialei Åžtefan cel Mare pe parcursul celor 10 ani de activitate comună”. La rândul său, Margareta Tătăruș, trainer al bibliotecii  vrâncene, a susținut un curs de povestiri digitale, la care au participat mai mulți bibliotecari moldoveni.

    Reprezentanții Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea vor sărbători, pe 14 octombrie, 10 ani de la înființarea Filialei comune Åžtefan cel Mare din Chișinău, Republica Moldova. Prin urmare, o delegație a Bibliotecii Județene a fost invitată la Chișinău pentru a participa la manifestarea „10 ani de cultură și unitate spirituală”, organizată în cadrul „Zilelor Bibliotecii Ștefan cel Mare”. „Instituția noastră a pregătit din timp marcarea acestui important eveniment și împreună cu Asociația Cărți deschise, asociația bibliotecii, a pus baza proiectului Clubul celor 1000 de cărți. Prin acest proiect, al Asociației Cărți deschise, realizat de Gabriel Funica, Adrian Èšiglea și Florentina Mihalache, bibliotecari și membri ai asociației, au fost câștigate 1000 de cărți de literatură română de la Fundația Mereu aproape, ce au fost oferite cu titlul de donație Filialei Åžtefan cel Mare și Sfânt. Ca o completare a acestei frumoase donații au venit și cele 100 de volume, carte de referință, donate de Biblioteca Județeană a Vrancea colegilor de la Chișinău”, se arată într-un comunicat de presă al Bibliotecii Județene.
    Zilele Bibliotecii Ștefan cel Mare au debutat pe 8 octombrie, când au fost organizate lansări și prezentări de carte, expoziții de carte, întâlniri cu scriitori, profesori, bibliotecari, jurnaliști, oameni de cultură și sesiuni de premiere. De asemenea, conducerea bibliotecii din Chișinău a oferit diplomă de onoare Consiliului Județean. „În deschidere au rostit cuvinte de salut și au vorbit despre începuturile acestui demers temerar de a înființa o filială la Chișinău în anul 2004 și despre fructuoasa colaborare profesională între biblioteci, dna. Mariana Harjevschi – Director general Biblioteca Municipală Hașdeu Chișinău, dl. Dumitru Crudu – Director Filiala Åžtefan cel Mare Chișinău, dna. Teodora Fîntînaru – Manager Biblioteca Vrancea, dl Gheorghe Andrei Neagu – Președinte Asociația Duiliu Zamfirescu, dl Gabriel Funica – Președinte Asociația Cărți Deschise, reprezentanți ai Direcției de cultură Chișinău, ai autorităților locale, membri ai comunității și cititori ai bibliotecii din Chișinău. Cu această ocazie, Biblioteca Municipală Hașdeu a oferit Consiliului Județean Vrancea și Bibliotecii Județene Vrancea Diplome de Onoare – în semn de prețuire și considerație pentru sprijinul esențial acordat Filialei Åžtefan cel Mare pe parcursul celor 10 ani de activitate comună”, se mai arată în comunicat.

     Curs de povestiri digitale

    În cadrul programului, reprezentanții Bibliotecii Județene Vrancea au prezentat mai multe materiale. „În cadrul programului instituția noastră a prezentat: Puterea cuvântului DA: bilanț al celor zece ani de colaborare – prezentare susținută de Teodora Fîntînaru (manager BJDZ); 2004-2014: Oameni, fapte și cărți  într-un deceniu Chișinău-Focșani, – film documentar realizat de Olaru Maria Cristina (PR Manager BJDZ); Clubul celor 1000 de cărți: donație și proiect cultural – prezentare susținută de Gabriel Funica (Președinte Asociația Carti deschise); 100 de cărți – Donație Biblioteca Vrancea prezentare susținută de Elena Velniță (Sef birou achiziții); Scriitori vrânceni: activitate editorială, prezentare susținută de Gheorghe Andrei Neagu (Președinte Asociația Duiliu Zamfirescu); Cărți și publicații editate de Biblioteca Vrancea – expoziția volantă”, potrivit aceluiași document.
În perioada 9 – 11 octombrie, Margareta Tătăruș, trainer al bibliotecii vrâncene, a susținut la Centrul de excelență din cadrul Bibliotecii Hașdeu din Chișinău un curs de povestiri digitale, la care au participat 15 bibliotecari moldoveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?