Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Tânărul care a VIOLAT și OMORÂT o bătrână, trimis în judecată


Lucian Costel Lela, tânărul de 31 de ani, din Bacău, care în luna august a acestui an a violat și ucis o nonagenară din Focșani, a fost trimis în judecată pentru viol și omor. Potrivit rechizitoriului, la data de 19 august, cu intenție, bărbatul a întreținut raporturi sexuale prin constrângere cu victima și i-a produs leziuni prin apăsare/ comprimare cu mâinile și prin comprimare toraco-abdominală, care au dus la decesul acesteia.
    În rechizitoriul procurorilor se arată că inculpatul nu a recunoscut săvârșirea infracțiunii de viol, cu toate că în urma expertizei genetice s-a stabilit acest lucru lucru. Mai mult, s-a făcut și o expertiză psihiatrică și a rezultat că inculpatul a avut discernământ în momentul comiterii faptei.
    Bătrâna a murit în chinuri groaznice. A fost omorâtă în bătaie și violată de  tânărul din Bacău, care lucra la un apartament situat lângă al său. Băcăuanul o cunoștea pe femeie, care și-a făcut milă de el și colegul său de muncă, dându-le voie să-și mai prepare cafea la aragazul ei. Lucian Costel Lela, de 31 de ani, și Sergiu Adrian S., de 24 de ani, veniseră în Focșani cu puțin timp înainte de comiterea faptei, pentru a lucra la apartamentul vecin cu cel al bătrânei. Tot acolo lucraseră și în luna iulie, timp de trei săptămâni. Din spusele lui Sergiu Adrian S. a reieșit că în ziua respectivă, în jurul orei 17.00, inculpatul a mers la apartamentul bătrânei pentru a face o cafea. În scurt timp, s-a întors cu două cafele, ocazie cu care i-ar fi spus colegului său să o bea mai repede pe a sa deoarece trebuie să returneze bătrânei ceștile. După ce au băut cafeaua, Lucian Costel L. a luat ceștile și a plecat. După plecarea lui Lucian, Sergiu Adrian S. s-a odihnit, după cum spune chiar el. Pentru că al său coleg nu se mai întorcea, deși trecuse ceva timp, l-a sunat pentru a-l întreba de ce nu mai vine.
    În scurt timp și-a făcut apariția Lucian, care l-ar fi întrebat pe coleg dacă nu vrea să aducă în apartamentul în care munceau un televizor, de la bătrână. Sergiu l-ar fi întrebat dacă femeia are două televizoare, iar Lucian i-ar fi spus că nu are două, dar că ea nu mai are nevoie de televizor. În acel moment, Lucian ar fi scos din buzunar proteza dentară a bătrânei, care era plină de sânge, și i-ar fi arătat-o colegului său, spunând că nici măcar nu este din aur. Sergiu le-a povestit anchetatorilor că în momentul în care a văzut proteza s-a speriat foarte tare și a plecat la gară. S-a urcat în tren și a plecat acasă, la Bacău.
Tânărul de 24 de ani și-a sunat șeful, căruia i-a povestit tot ce s-a întâmplat la Focșani. Imediat, șeful lui Sergiu a sunat la poliția din Vrancea și le-a spus anchetatorilor că este posibil ca în apartamentul de pe strada Diviziei din Focșani să se fi întâmplat ceva grav. O echipă din cadrul Poliției municipiului Focșani s-a deplasat la fața locului și a găsit-o pe bătrână decedată în casă, cu leziuni la nivelul feței și mâinilor.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?