Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Peste 50 de milioane de euro pentru sprijinirea cadrelor didactice


Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, anunță alocarea, prin POSDRU, a „peste 50 milioane de euro pentru a acorda sprijin de minimum 150 de euro cadrelor didactice”. Într-un comunicat remis joi, Ministerul Fondurilor Europene (MFE), în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), informează despre lansarea în consultare publică a ghidului „Dezvoltarea carierei didactice”.
„Am alocat peste 50 milioane de euro pentru a sprijini profesorii României, prin intermediul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Cadrele didactice care vor urma cursuri de formare profesională vor primi un stimulent în valoare de minimum 150 de euro, urmând să vedem, în funcție de alocarea financiară, dacă putem acorda o sumă puțin mai mare, de 160 de euro, pentru cumpărarea de materiale didactice. Am găsit soluția să folosim fondurile europene pentru a-i ajuta pe dascălii noștri”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, potrivit comunicatului MFE.
Potrivit sursei citate, obiectivul operațional vizat este „dezvoltarea oportunităților de carieră și sprijin pentru profesori în vederea asigurării unui înalt nivel de calificare a cadrelor didactice”. „Va fi finanțat un proiect sistemic, cu implementare la nivel național, care va susține formarea inițială și continuă a cadrelor didactice și a resurselor umane din educație, respectiv va sprijini debutul în carieră și dezvoltarea carierei didactice”, precizează MFE.
Totodată, MFE arată că, în cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte, beneficiar eligibil unic va fi Ministerul Educației Naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?