Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Reclamă polițiștii, care i-au cotrobăit prin mașină după struguri furați


Un focșănean de 65 de ani, Gherghe Merăuță (FOTO), este nemulțumit de faptul că polițiștii din Cotești i-au cotrobăit prin mașină, pe motiv că ar fi existat o reclamație cu privire la un furt de struguri, iar mașina sa ar fi fost indicată ca fiind cea în care ar fi fost încăcată „marfa”.     
    Oamenii legii spun că au fost sesizați, luni seara, de Ionel P., de 59 de ani, din Cotești, despre faptul că a surprins două persoane necunoscute în timp ce sustrăgeau struguri de pe proprietatea sa. Hoții au reușit să încarce  într-un autoturism o parte din sacii cu strugurii sustrași, iar când au fost apostrofați de proprietar, au urcat în mașină și au plecat.
Polițiștii au precizat că în urma cercetărilor efectuate, pe raza satului Budești, comuna Cotești, a fost găsit abandonat un autoturism Daewoo Matiz, care corespundea cu cel descris de proprietarul strugurilor. Totodată, s-a mai stabilit că mașina aparține lui Gherghe Merăuță, din Focșani. Deși în mașina acestuia a fost găsit un sac cu struguri, polițiștii nu au spus cu certitudine că focșăneanul este autorul furtului, acest lucru urmând să se stabilească în urma anchetei.
    Aseară, la sediul „Monitorul de Vrancea” s-a prezentat Gherghe  Merăuță, care ne-a spus că el nu are nicio legătură cu sesizarea și că a cumpărat strugurii din piață, de la Urechești. El a susținut că mașina sa nu era abandonată, așa cum au arătat oamenii legii. Omul este nemulțumit de faptul că polițiștii i-au luat actele și plăcuțele de înmatriculare ale mașinii. „Am plecat cu mașina către Gura Caliței și m-am oprit la un văr, la Budești. Am lăsat mașina parcată regulamentar, lângă șosea, și m-am dus la văr. Se pare că cineva a făcut o sesizare despre un furt, care nu este adevărată, iar polițiștii m-au luat pe mine. Mi-au luat numerele de la mașină, documentele și sacul cu struguri, pe care l-am cumpărat din piață de la Urechești și pe care am dat 250 lei. De ce mi-a deschis poliția mașina, mi-a luat numerele și actele?”, s-a întrebat bărbatul, care susține că nu are nicio legătură cu furtul.
    El a adăugat că luni seara a mers la poliție, la Cotești, iar oamenii legii nu ar fi vrut să-i înapoieze actele. „Mi le-au dat în cele din urmă pe bază de proces verbal. Apoi, de la post m-au trimis pe jos până la mașină și erau cam 3 kilometri. După ce am mers o bucată de drum, m-am trezit cu poliția în spatele meu și m-au luat și m-au dus până la mașină, ei fiind și cei care mi-au pus numerele la loc. Problema mea este că mi-au deschis mașina și mi-au luat documentele”, a afirmat Merăuță. Omul a scris o plângere împotriva a trei polițiști, pe care o va depune la Parchet.
Merăuță a susținut că ieri s-ar fi întâlnit cu bărbatul care a reclamat furtul, iar aceasta nu l-ar fi recunoscut în persoana celui care a demarat în trombă cu strugurii furați.
    Polițiștii ne-au spus, aseară, că în acest caz se continuă cercetările pentru a se stabili cine sunt autorii furtului de struguri, dar și dacă mașina găsită abandonată, după cum spun ei, este aceeași cu cea indicată de păgubit.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?