Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Judoka Riccardo Stoica este campion naţional la ne-waza


Judoka Riccardo Stoica de la LPS Focșani a cucerit medalia de aur la categoria +60kg, la Campionatul Național de Ne-waza (luptă la sol), întrecere care a avut loc la Tr. Severin. Ceilalți performeri ai clubului focșănean au fost: Under 12: Robert Iamandi – aur la categ. 30kg, Eduard Palade – locul V la +46kg; Under 14: Alexandru Solomon – bronz la 60kg, Claudiu Neagu și Alexandru Dănilă – ambii locul V la categ. 42kg, Gabriel Farcaș – locul V la 60kg, Lorenzo Moise – locul VII la 42kg, Violeta Vlase – locul VII la +52kg; Under 16: Mircea Tomescu – aur la categ. 38kg, Mihai Vrabie – aur la categ. 46kg, Can Metin – argint la categ. 46kg, Laris Borș – locul V la categ. 55kg, Răzvan Burdușel și Liviu Neagu – ambii medaliați cu bronz la categ. 66kg, Narcisa Ion – bronz la categ. +57kg. Sportivii sunt antrenați de Stănică Grosu, Dumitru Zisu, Marinel Palade și Iulian Surlă.
Judoka Riccardo Stoica este unul dintre pariurile de viitor ale școlii de judo vrâncene. Elev în clasa a VII-a la Colegiul Național Al. I. Cuza, unde o are ca dirigintă pe Mitrița Dumitrache, judoka Riccardo Stoica are un vis: vrea să ajungă la Balcaniadă și să urce pe podium. El a început să practice judo de la 6 ani, la LPS Focșani, sub îndrumarea antrenorului Stănică Grosu, fiind preluat ulterior de Iulian Surlă. Prima medalie națională a venit în anul 2011, aur la Campionatul Național Under 11, categoria 46 kilograme.
Au urmat alte două medalii de aur, cu echipa LPS la Euroregiune și Campionatul Național, dar și medalii de bronz la Campionatul Național de ne-waza (luptă la sol) și cu echipa. În acest an, Riccardo Stoica a cucerit mai multe medalii la diferite cupe, dar și medalia de bronz la Campionatul Național Under 14.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?