Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Tânărul cercetat pentru profanare de cadavre, pus sub control judiciar


Ionuț Buzoi, tânărul din Măicănești pentru care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au cerut arestarea în lipsă pentru că s-ar fi sustras urmăririi penale, a ajuns ieri în fața instanței de judecată. Judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă ca fiind nefondată și au dispus măsura controlului judiciar.
    „(…) Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea de arestare preventivă a inculpatului Buzoi Ionuț ca neîntemeiată. (…) ia față de inculpatul Buzoi Ionuț măsura controlului judiciar. (…) pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței; c) să se prezinte la organul de poliție Postul de Poliție Măicănești, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat. (…) pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligații: – să nu depășească raza comunei Măicănești, jud. Vrancea decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar; – să nu se apropie de inculpatul Oană Nicu și să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale; atrage atenția inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 de ore zile de la comunicare. Pronunțată în camera de consiliu, azi 06.10.2014”, se arată în soluția instanței.

   Cercetat pentru profanare de cadavre

    Procurorii au cerut arestarea în lipsă a lui Buzoi deoarece acesta nu s-a prezentat la audieri în dosarul în care este cercetat pentru profanare de cadavre sau morminte. Un alt motiv este acela că de la jumătatea lunii septembrie nu se mai știa nimic de el și nu a mai fost nici la poliție să dea cu subsemnatul, așa cum a stabilit instanța în dosarul în care este judecat pentru omor. Din aceste motive, anchetatorii au considerat că tânărul se sustrage urmăririi penale. Ieri, el a venit în fața magistraților ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. 
     Fapta pentru care este cercetat, respectiv profanare de cadavre sau morminte, a fost comisă la începutul acestui an. Atunci, cadavrul unui bărbat, care era în stare de putrefacție și avea urme de mușcături de șoareci, a fost descoperit într-o căruță, situată într-un saivan din Măicănești. Nimeni nu mai știa nimic de victimă, Gheorghe O., de mai mult timp. Acesta avea câteva zeci de oi, pe care le ținea într-un saivan, situat la o distanță de aproximativ un kilometru de casă. Rudele ar fi auzit că bărbatul a plecat cu oile într-un alt județ, așa că nu l-au mai căutat. 
La un moment dat, ginerele bărbatului a ajuns la saivan și a avut curiozitatea să caute căruța socrului său, pe care a găsit-o ascunsă într-o glugă de coceni. În căruță era trupul neînsuflețit al socrului, învelit într-o folie din plastic. Cadavrul era în stare de putrefacție și se bănuie că victima și-a găsit sfârșitul cu mai bine de o lună înainte de a fi găsit. Din probele administrate de procurori a rezultat că Buzoi și fiul victimei au fost la saivan, ei fiind acuzați de profanare de cadavre și morminte.

   Judecat pentru omor

    Ionuț Buzoi mai este judecat pentru omor, într-un dosar care se află pe rolul Tribunalului Vrancea. Ieri s-au împlinit doi ani de când Gigel Toader a fost omorât.  Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, pe 6 octombrie 2012, băut fiind, Buzoi s-a deplasat la locuința unui amic, iar în urma unui conflict spontan i-a aplicat acestuia mai multe lovituri în zona capului cu un ciocan, apoi i-a tăiat gâtul cu un cuțit. Leziunile au provocat moartea victimei.
Anchetatorii au stabilit că victima locuia singură, iar Buzoi obișnuia să o  viziteze și să consume împreună alcool. La locul faptei a fost găsit un amestec de profile genetice ce aparțineau victimei și inculpatului. Cu toate acestea, Buzoi nu a recunoscut comiterea faptei, el precizând că se mai vizita cu victima, dar acest lucru nu s-a întâmplat și în ziua în care a fost găsit mort amicul său. După ce s-au primit rezultatele expertizelor, respectiv în iulie 2013, procurorii vrânceni l-au chemat pe Buzoi la parchet pentru audieri, ocazie cu care a fost reținut. Apoi, el a fost prezentat judecătorilor de la Tribunalul Vrancea, care au emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Buzoi a formulat recurs, iar la Curtea de Apel Galați a fost eliberat pe motiv că nu este pericol public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?