Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Autorul crimei de la Panciu află câți ani va sta la închisoare


Marinel Strună, botoșăneanul care în luna marie și-a omorât amicul, în incinta Fermei nr. 1 din Panciu, își așteaptă pedeapsa. Ieri, dosarul în care este judecat pentru „omor prin cruzimi” a avut un nou termen, iar Strună a fost în boxa acuzaților, ascultând în liniște cele declarate de martorii audiați de instanță. După audieri, instanța a rămas în pronunțare. Astfel, pe data de 1 octombrie, Marinel Strună va afla câți ani trebuie să stea după gratii pentru fapta pe care a comis-o. Ieri, el nu a mai spus că vrea în libertate pentru a merge la biserică, așa cum a făcut la termenul anterior, atunci când s-a luat în discuție și menținerea stării de arest preventiv.
     Fapta a fost comisă în noaptea de 23 spre 24 martie. În timp ce se afla în incinta fermei împreună cu Virgiliu Popovici, care lucra ca paznic, Strună s-a luat la ceartă cu acesta, după care a început să îl lovească cu un topor. I-a dat în cap și peste corp și aproape că nu a rămas nicio zonă în care paznicul să nu fi fost lovit. Autorul a fugit de la locul faptei, la Botoșani, în localitatea de domiciliu. A fost găsit în mai puțin de 48 de ore de la descoperirea cadavrului și adus în Vrancea cu mascații. După ce a dat o scurtă declarație la parchet, Marinel Strună a fost dus la locul faptei pentru reconstituire. Le-a arătat anchetatorilor de unde a venit, cum a intrat în curtea în care este situată clădirea unde s-a petrecut crima, apoi în încăperea în care locuia Virgiliu Popovici.
A povestit apoi că ar fi consumat împreună cu victima cinci litri de vin. A recunoscut că i-a dat cu toporul în cap, peste o mână și peste un picior, dar a avut o explicație pentru fapta sa. El a susținut că, inițial, victima ar fi sărit la el cu toporul și l-ar fi lovit în zona nasului, iar el a ripostat. Strună a susținut în fața anchetatorilor că în momentul în care el a plecat, victima nu era decedată și chiar ar fi întrebat-o dacă vrea să sune după ajutor.
Marinel Strună a mai fost condamnat, anterior, la trei ani de închisoare cu executare pentru furt calificat, fiind extrădat din Spania. Se liberase pe data de 23 ianuarie, iar două luni mai târziu a comis fapta de „omor prin cruzimi”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?