Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

VIDEO şi GALERIE FOTO: Victor Ponta: Vă promit că voi fi PREŞEDINTELE tuturor românilor!






Peste 70 de mii de români au participat, sâmbătă, la lansarea candidaturii lui Victor Ponta la funcția de președinte al României. Evenimentul a avut loc pe Arena Națională din București. O delegație formată din 2000 de social democrați vrânceni, condusă de președintele Marian Oprișan, a fost prezentă la manifestări. „Victor Ponta este primul președinte al României, care împreună cu Guvernul, cu Parlamentul, va produce o schimbare majoră, în bine, în viața cetățenilor României”, a declarat Marian Oprișan. Victor Ponta a promis că va fi un președinte al tuturor românilor. 
 Peste 70 de mii de români au participat, sâmbătă, la lansarea candidaturii lui Victor Ponta la funcția de președinte al României. Evenimentul a avut loc pe Arena Națională din București. Peluza stadionului din spatele scenei a fost acoperită cu patru mari panouri pe care a fost inscripționat sloganul „Mândri că suntem români”, dar și un alt slogan: „Votăm Victor Ponta președinte”.Toate cele patru panouri conțineau motive tradiționale populare românești. În fața acestei tribune a fost montată scena amplă, acoperită cu mochetă roșie. În spatele scenei, organizatorii au montat un ecran uriaș, pe care glisa sigla alianței PSD-UNPR-PC, alianță din partea căreia candidează Victor Ponta. Acest ecran uriaș a fost flancat de două porți cu stâlpi ce constituiau reprezentări în miniatură ale Coloanei Infinitului, operă de artă reprezentativă pentru cultura și tradiția românească. Între stâlpii celor două porți au fost montate, de asemenea, două ecrane cu mesajul „Votăm Victor Ponta președinte”. Evenimentul de lansare a debutat cu un mic concert, susținut de Lidia Buble, care a interpretat melodia „Noi simțim la fel”, artista declarând că îl susține pe Victor Ponta la funcția de președinte al României.
 
   „Vrancea votează Victor Ponta președinte!”
 O delegație formată din 2000 de social democrați vrânceni, condusă de președintele Marian Oprișan, a fost prezentă la eveniment. Înarmați cu pancarte pe care scria „Vrancea votează Victor Ponta președinte!” și „Vrâncenii vor România puternică”, delegația vrânceană a scandat „România!”, „Victorie!”, „Libertate!”, „Victor Ponta președinte!”. Vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, a declarat că soluția pentru ca România să redevină un stat în care să fie respectate valorile democrației este ca Victor Ponta să fie președintele României, „pentru că Victor Ponta este tânăr, este puternic, pentru că este diplomat, pentru că este bun la suflet, pentru că este un bun român și pentru că vrea și se pricepe să facă bine cetățenilor acestei țări”. „Românii s-au săturat de Traian Băsescu, s-au săturat de președinți care nu le-au adus nicio schimbare reală cetățenilor României în viața lor. Eu cred și o spun cu toată responsabilitatea, că Victor Ponta este primul președinte al României care împreună cu Guvernul, cu Parlamentul și cu toți românii va produce o schimbare majoră, în bine, în viața cetățenilor României”, a spus Marian Oprișan. 
 Liderul social-democrat a avut și un mesaj de transmis vrâncenilor în special și românilor în general. „Vreau să le spun tuturor vrâncenilor că dacă îl vor vota pe Victor Ponta, Vrancea va fi un județ iubit, prosper și respectat, Vrancea are și va avea cele mai bune drumuri, Vrancea va avea aeroport, Vrancea va avea autostradă și viața cetățenilor, vrâncenilor mei va fi mult mai bună”, a încheiat Marian Oprișan. 
 Åži vicepreședintele Camerei Deputaților, deputatul PSD de Vrancea, Miron Mitrea, este de părere că a venit vremea ca după zece ani de dezbinare România să aibă un președinte al tuturor românilor. „În primul rând, Victor Ponta înseamnă PSD. Am avut două încercări nereușite și este momentul să preluăm funcția de președinte al României după zece ani în care nici nu cred că mai trebuie să mă exprim ce s-a întâmplat. Pentru România, pentru noi toți am avut zece ani grei. Cred că Victor Ponta este capabil să reechilibreze țara. Cuvântul unitate este cel care definește ceea ce vrem să facem, mi se pare o luptă câștigată”, a afirmat Miron Mitrea. Vicepreședintele Camerei Deputaților a ținut să le transmită și el vrâncenilor să nu uite că poporul român are nevoie de unitate. „Soluția este să vină cu toții la vot și să voteze Victor Ponta. Va fi mai bine pentru noi toți, pentru România”, a încheiat Miron Mitrea. 
  
  Victor Ponta, susținut de liderii europeni
 Victor Ponta împreună cu soția sa, Daciana, și-a făcut intrarea pe scenă pe imnul PSD, care avea înserări din „Hora Unirii”. După imnul PSD a fost intonat imnul național, care a fost interpretat de Maria Jinga și Vlad Chiriță. Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, este cel care a vorbit în deschiderea lansării. „Suntem mulți pentru că suntem buni, dar suntem buni pentru că suntem uniți. Sper din tot sufletul ca pe 16 noiembrie, după ce numărăm toate voturile, să putem spune cele trei cuvinte: Victor Ponta președinte”, în aplauzele celor prezenți. După discursul lui Dragnea au urmat o serie de mesaje video de la președintele Parlamentului European, Martin Schultz și de la mai mulți premieri europeni. Al doilea discurs a fost cel al fostului premier bulgar Serghei Stanișev, președintele PES, care a vorbit în română. „E timpul să-l alegeți pe Victor Ponta noul președinte. România are nevoie de această victorie, Europa are nevoie de această victorie”, a spus Stanișev. Discursul său a fost urmat de alte mesaje de susținere redate pe ecrane din partea unor politicieni, oameni de sport, academicieni, artiști, printre care Irinel Popescu, Helmuth Duckadam, Marian Simion, Sorin Ilfoveanu.
    Oprescu i-a transmis lui Ponta să fie mereu „de partea celor cârmuiți”
 Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, i-a transmis lui Ponta să nu uite ca atunci când va ajunge în palatul celor care cârmuiesc să fie mereu de partea celor cârmuiți. „Dragă Victore, să nu uiți, când vei ajunge conducătorul acestei țări, când vei depune jurământul, călăuză și principiu să-ți fie, în palatul celor care cârmuiesc, să fii mereu de partea celor cârmuiți”, i-a spus Oprescu lui Victor Ponta.
 Oprescu a mai spus că România are nevoie de un altfel de președinte, respectiv un președinte care să-și iubească țara, poporul, un președinte care să aibă echilibru și înțelepciune. După discursul lui Oprescu a urmat pe ecrane un film în care se arăta că Traian Băsescu a tăia salariile și pensiile și în care erau prezentate imagini din Piața Universității, de la protestele în care s-a cerut demisia președintelui României. În același film au apărut imagini cu Iohannis decorat de Băsescu, imagini de la mitingul USL din 2012, dar și imagini cu Victor Ponta aflat în vizită în fabrici sau zone afectate de calamități.
  
  „Azi, la 42 de ani, mă simt pregătit să fiu președintele românilor”
 Victor Ponta le-a spus participanților că la cei 42 de ani ai săi, după ce a devenit președintele PSD la 37 de ani și premier la 39 de ani, se simte pregătit să devină președintele românilor. „Azi, la 42 de ani, vreau să vă spun că mă simt pregătit, am curajul, am încrederea, credința, împreună cu dumneavoastră, că pot fi președintele românilor, că putem să facem acea mare schimbare pe care o așteptăm. Vreau să fiu președintele românilor care vor sărbători 100 de ani de la marea unire”, a spus Ponta. 
    Victor Ponta  a promis dreptate până la capăt
 Candidatul PSD-UNPR-PC la prezidențiale a susținut că vrea ca cei care au făcut rău României să plătească, nu din răzbunare, ci pentru că a promis dreptate până la capăt . „Cei care au făcut României rău, și românilor, vreau să plătească, dar nu ca răzbunare, ci pentru că am promis dreptate până la capăt. Pentru că vrem să arătăm că România este țara în care nimeni nu este mai presus de lege, și în care legea îl protejează pe cel mai slab”, a declarat Victor Ponta. El a precizat că vrea ca „acolo unde a fost dezbinare, să fie unire, iar acolo unde a fost ură să fie respect și iubire, iar unde a fost ceartă, să fie pace”. „Am arătat că pot să duc un război neîncetat împotriva unui regim pe care l-am considerat împotriva României și am rămas în picioare, sunt alături de dumneavoastră, dar azi simt că România are nevoie de pace, de construcție, de unire. Vă cer sprijinul pentru a face pace și pentru a face marea unire de care România are nevoie”, a arătat Ponta. Acesta a vorbit în discurs și despre „dărâmarea zidurilor dintre noi, între Ardeal și Moldova, între Muntenia și Banat, între bogați si săraci, între cei care lucrează la stat și cei care lucrează la privat, între bătrâni și tineri”. „S-au construit numai ziduri, în ultimii 10 ani, veniți să dărâmăm acele ziduri”, a arătat Victor Ponta. 
   


    „Cred că exemplul președintelui țării este fundamental”
 El a afirmat că se angajează să fie primul, cel care dă exemplul de unire și de toleranță, de compasiune, de dialog. „Cred că exemplul președintelui țării este fundamental pentru ca noi toți să mergem în această direcție. Vă promit că voi fi președintele tuturor românilor și vom fi acea țară puternică și unită. Vă fac acest legământ și sunt convins că veți fi alături de mine”, a mai declarat Ponta. Liderul PSD a spus și că este strănepotul unui român din Ardeal care în 1917 a cerut cetățenie și a luptat alături de români pentru Marea Unire, precum și nepotul unui preot care l-a învățat că e important să crezi în Dumnezeu. El și-a încheiat discursul cu un citat dintr-un cântec al lui Tudor Gheorghe: „Aici este țara mea și neamul meu cel românesc/ Aici eu să mor aș vrea, aici vreau eu să trăiesc”. După discursul său au fost aruncate în aer confetti alb-roșii, precum și baloane alb-roșii.

16 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?