Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Sophia Loren sărbătoreşte 80 de ani lansând o carte de memorii şi o expoziţie personală


Actrița italiană Sophia Loren, care va împlini 80 de ani pe 20  septembrie, a lansat o carte de memorii și a inaugurat, joi, în Ciudad de Mexico, o expoziție cu fotografii și obiecte care îi aparțin, pentru a-și sărbători cariera de peste 60 de ani în cinematografie.
Diva italiană a inaugurat joi, în Ciudad de Mexico, la muzeul Soumaya al magnatului Carlos Slim, o expoziție consacrată celei de-a 80-a aniversări a sa. „Nu este o celebrare a trecutului, este prologul unei vieți frumoase, care mi-a dăruit atât de mult. Am încă nevoie să lucrez, mă trezesc în fiecare zi cu o grămadă de idei”, a declarat Sophia Loren, potrivit AFP, la o conferintă de presă în prezența fiului său, Carlo Ponti, și a magnatului mexican din domeniul telecomunicațiilor Carlos Slim. 
Expoziția, care include obiecte vestimentare, bijuterii, fotografii, trofee și diplome, dar și proiecții ale unor imagini în care vedeta apare alături de Marcello Mastroianni, Cary Grant și Marlon Brando, va fi deschisă vizitatorilor din 22 septembrie. 
Pe de altă parte, Sophia Loren a lansat de curând un volum autobiografic intitulat „Yesterday, Today and Tomorrow – My Life”, în care vorbește despre începuturile carierei sale, relația cu producătorul de cinema care a descoperit-o și care i-a devenit soț, dar și cea cu alte personalități ale cinematografiei mondiale, mai ales din perioada anilor 1960 – 1970. Pentru a scrie cele 300 de pagini ale volumului autobiografic, actrița simbol a cinematografiei italiene a apelat la ceea ce ea însăși a numit „cufărul cu amintiri”, pentru a face publice fotografii vechi, scrisori și bilețele din partea unor vedete ca Cary Grant, Frank Sinatra, Audrey Hepburn și Richard Burton, pe lângă „sufletul pereche”, italianul Marcello Mastroianni, potrivit Reuters. 
Rezultatul include o mulțime de povestioare care vor face deliciul publicului, cum ar fi modul în care a reușit să îl facă pe Marlon Brando să înceteze în a-i mai face avansuri sexuale cu o singură privire serioasă și intensă și faptul că Cary Grant i-a sugerat că ar trebui să se roage pentru a lua decizia corectă în perioada când cei doi filmau și simțeau că se îndrăgostesc unul de celălalt. 
Cartea pare să fie un fel de enciclopedie a cinematografiei mondiale din ultimii 60 de ani, redând pasaje din viața unei femei simple din sudul Italiei care avea să devină una dintre vedetele cele mai strălucitoare ale cinema-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?