Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

GALERIE FOTO:Maria Elena Pușcașu, pictoriță la doar PATRU ANI


La prima vedere, Maria Elena Pușcașu pare un simplu copil de grădiniță. Ceea ce este de remarcat, este faptul că ea are un talent deosebit: pictează. 
Maria Elena Pușcașu are doar 4 ani și 8 luni și a început să picteze pe la 3 ani. Talentul deosebit i-a fost observat de educatoarea Rodica Leica, care a rămas impresionată de felul în care fetița combina culorile atunci când picta sau desena. „M-a impresionat felul în care a combinat culorile atunci când a pictat o frunză, aici, în clasă. Este uimitor cum poate să se concentreze. În momentul când pictează este ea cu lucrarea și se concentrează până termină. Îi place foarte mult”, ne-a spus educatoarea Rodica Leica.  
Mama ei, avocat de meserie, spune că nu a luat în serios spusele educatoarei, care observase ceva deosebit la fetiță, gândindu-se că este prea mică. „A început în momentul în care am mutat-o de la grădinița particulară la cea de stat, când a împlinit trei ani. Educatoarea și-a dat seama de talentul ei, după ce a văzut-o colorând fișele. Ne-a spus că fata combină culorile într-un mod pe care nu l-a mai văzut la alți copii. Noi nu am luat-o în seamă, gândindu-ne că este un copil de doar 3 ani. Apoi, a participat la un concurs și a câștigat locul I. Atunci ne-am dat seama de talentul ei. Nu vrem să dăm nicio pictură, nu ne putem despărți de ele. Este exclus ca ea să se ducă  la Liceul Tonitza, liceu de artă cunoscut, pentru că mi se pare dificil să lași un copil la internat și nici nu ne putem muta. Nu putem desparte familia”, ne-a spus mama micuței pictorițe, Ana-Viorica Pușcașu. 
Părinții îi sprijină talentul, așa că fetița ia lecții de pictură cu un profesor de renume din Focșani, Marga – Doina Zaiț, care spune că a impresionat-o încă de la început modul în care fetița ținea în mână creionul și pensula, dar și spontaneitatea cu care micuța îmbina culorile. „Este o fetiță talentată, receptivă, foarte cuminte și acceptă ușor indicațiile. Pentru vârsta ei, se conformează și execută în limita posibilităților și a vârstei. M-a impresionat de la început felul în care ținea în mână creionul și pensula și modul în care combina spontan culorile, creând, din proprie inițiativă compoziție în game cromatice calde și reci. Reușea să obțină un echilibru între gama cromatică caldă și rece”, a precizat profesoara de desen Marga – Doina Zaiț.
Deși este la o vârstă foarte fragedă, micuța Maria Elena Pușcașu a câștigat deja un premiul I la un concurs de pictură, organizat de o firmă din localitate, și a avut două expoziții de pictură, ultima chiar la debutul acestui an școlar, la grădinița pe care o frecventează, respectiv Grădinița nr. 4 din Focșani, situată în apropierea Școlii „Ion Basgan”. Lucrările, despre care la prima vedere nu ai spune că sunt pictate de așa un prichindel, au fost expuse în holul grădiniței. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?