Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Locuri de muncă pentru șomeri


Doar 86 de locuri de muncă sunt vacante în Vrancea, potrivit listei dată publicității de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Ca de obicei, se pot angaja muncitorii necalificați la ambalarea produselor solide și semisolide, necalificații în domeniul confecțiilor, necalificații la întreținerea de drumuri, șosele, poduri, baraje și operatorii confecționeri industriali îmbrăcăminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice. În rest, pe listă se regăsesc oferte de muncă pentru persoanele de meserie: vinificator pivnicer, femeie de serviciu, paznic, ospătar (chelner), barman, referent, infirmier/infirmieră, șofer autocamion/mașină de mare tonaj, tehnician topometrist, inspector în domeniul securității și sănătății în muncă, îngrijitor animale, inginer geodez, lăcătuș montator pentru utilaje industriale, de construcții și agricole, sudor, electrician de întreținere și reparații, gestionar depozit, lucrător comercial, sudor, lăcătuș construcții metalice și navale și secretară dactilografă. 
 În ceea ce privește oferta de muncă a angajatorilor din țări ale Comunității Economice Europene, cea mai bogată este pentru Spania, unde 800 de persoane sunt așteptate să se angajeze ca muncitori necalificați în agricultură (recoltare căpșuni). În rest, în Lituania se caută un planificator aprovizionare, în Ungaria 50 de confecționeri huse mașini, în Austria câte zece coordonatori echipă pentru muncă în domeniul forestier și zugravi (zugrăveli și gletuieli), iar în Estonia un director tehnic. 
 În Germania e cerere mare de asistenți medicali (51 posturi), dar sunt căutați și cei de meserie instalator întreținere (mecanic industrial), specialist electronică/inginerie industrială, electrician, mecanic instalator în instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat, îngrijitor bătrâni și asistent/însoțitor persoane în vârstă. În Marea Britanie se pot încadra asistenții sociali, asistenții medicali și îngrijitorii persoane/ asistenți medicali. În Irlanda sunt disponibile locuri de muncă pentru psihiatri, asistenți medicali, psihiatru pediatric, doctor oftalmolog, bucătari preparate indiene și terapeut SPA, în timp ce în Franța se pot angaja zece producători de vin (cognac). 
 O ofertă de muncă variată au transmis și angajatorii din Belgia. Aceștia vor să angajeze persoane de meserie măcelar, mecanic camion, șofer stivuitor (brațe retractabile pentru produse congelate), șofer camion (produse congelate), programator CNC/Operator mașină care se scufundă, reparator vehicule (panel beater), tehnician mentenanță (industria textilă), tehnician mentenanță (industria alimentară/panificație), mecanic autobuz, inginer proiectant electric, inginer controale, analist funcțional, inginer de întreținere, senior inginer service PLC/SCADA, analist de sistem, analist funcțional, senior Delphi Analist Programator, senior Web Developer (PHP/JavaScript), dezvoltator integrare software, inginer dezvoltator software, inginer testare software (Q&A) și inginer introducere produs nou & rețea. 
 Informații suplimentare cu privire la locurile de muncă amintite se pot obține la telefon 0237.224.677, persoană de contact Daniela Brihoianu, din cadrul AJOFM Vrancea, sau la telefon 0237.230.186, persoană de contact Melania Bălescu din cadrul Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?