Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Băsescu a promulgat legea privind reducerea CAS


 Președintele Traian Băsescu a anunțat joi, la Palatul Cotroceni, că a promulgat legea privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator. „Mi se pare cel mai important subiect, nu numai al zilei, dar un subiect care, după ce va deveni realitate, va avea un impact foarte mare pe viața românilor, în mod deosebit în anul 2015. (…) Am promulgat legea reducerii CAS-ului cu 5%. (…) Înainte de a ieși din birou, am semnat decretul de promulgare”, a spus șeful statului. 
 Reducerea contribuțiilor de asigurări sociale va asigura crearea mai multor locuri de muncă, a declarat premierul Victor Ponta, susținând în același timp poziția ministrului Finanțelor, conform căruia statul nu creează direct locuri de muncă în sectorul privat, ci asigură condițiile în acest sens. „Am aflat că, în sfârșit, avem realizat un proiect important pentru economia românească, și anume reducerea contribuțiilor de asigurări sociale. În felul acesta putem să creăm mai multe locuri de muncă, să avem mai multă muncă la alb și, ca orice proiect din România, în loc să se facă rapid, se face mai greu, dar important e că îl realizăm”, a spus Ponta.
 El a susținut totodată poziția ministrului de Finanțe, conform căruia statul nu creează direct locuri de muncă pentru sectorul privat, ca „în comunism”, ci asigură condițiile în acest sens. „În lumea privată, statul nu creează locuri de muncă directe, că nu mai suntem în comunism, ci creează – și asta a spus ministrul foarte bine, iar cei care au avut răbdarea și inteligența să citească tot răspunsul au înțeles – condițiile pentru ca firmele private să creeze locuri de muncă”, a arătat premierul. El a apreciat astfel că atacurile pe care le-a observat și din partea președintelui Băsescu împotriva tinerilor cu studii care se întorc în țară, precum ministrul Finanțelor, sunt incorecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?