Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Primăria Focşani a avut nevoie de patru luni ca să finalizeze locul de joacă din Parcul Schuman


Odată cu sosirea toamnei au sosit și toboganele, leagănele și toate cele necesare transformării unui spațiu dintr-un loc public într-un loc de joacă. Primăria Focșani a început amenajarea locului de joacă din Parcul Schuman la sfârșitul lunii aprilie – începutul lunii mai, atunci fiind modernizat tot parcul, astfel încât să fie gata pentru data de 9 mai, când a fost sărbătorită Ziua Europei. Copiii nu s-au putut însă bucura atunci decât de dalele de cauciuc de pe jos. Pe 3 iunie, Adrian Grosu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Dezvoltare Servicii Publice din cadrul Primăriei Focșani, preciza pentru Monitorul de Vrancea că „în circa 30 de zile noul loc de joacă va fi gata”. După abia „circa” 90 de zile, a fost gata locul de joacă mult așteptat de copiii din zonă.

    Deocamdată, totul arată bine, leagănele, mai multe decât în alte locuri de joacă, unde copiii stau la coadă (vezi cel din Grădina Publică) sunt prevăzute cu centuri de siguranță. Unul dintre tobogane este conceput ca o navă, cu cârme și binocluri, iar jos are un spațiu unde copiii pot da reprezentații de teatru. Celălalt are jos o tablă pe care băiețeii și fetițele pot scrie cu creta, iar sus cilindri pentru x și 0. Mai sunt două balansoare solide, o mașinuță și un cățel pe arc.
    Așa cum știu însă toți părinții, bunicii, unchii ori mătușile care merg cu copiii la locurile de joacă, nimic nu durează veșnic, iar tentația de a distruge a unora va duce mai devreme sau mai târziu la degradarea și acestui loc de joacă. E adevărat că am văzut un domn cu o uniformă de la o firmă de pază, dar se odihnea la umbră pe o bancă și, oricum, e cam greu să vezi ce se întâmplă în tot parcul. Åži ar fi păcat ca unii cetățeni, mai mici sau mai mari, să distrugă pe ici pe colo, prin locurile esențiale, Parcul Schuman, care chiar arată frumos. 

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?