Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Copiii de la Centrul de Zi „Dănuț”, implicați în mai multe proiecte


Copiii și tinerii de la Centrul de Zi „Dănuț”, din comuna Broșteni, sunt implicați în această perioadă în mai multe proiecte ce se desfășoară la nivel național. Unul dintre aceste evenimente este „Reuniunea tinerilor ortodocși”, ce are loc la Baia Mare, evenimentul fiind organizat și susținut de Episcopia Maramureșului și Sătmarului, în colaborare cu Patriarhia Română și Primăria Municipiului Baia Mare.
Cei trei membri de la echipajul Centrului de Zi „Dănuț” participă, alături de tineri din toată țara, la diferite activități, printre care: întâlniri ale tinerilor creștin-ortodocși din țară și diaspora, vizite la obiectivele turistice și culturale și la bisericile din Baia Mare. De asemenea, vor avea loc întâlniri și discuții pe diferite teme legate de problemele tinerilor, vor fi implicați în cântarea și rostirea rugăciunilor la Sfânta Liturghie, în bisericile din Baia Mare, vor participa la programe cultural-artistice ce se vor susține în incinta Muzeului de Artă și Istorie, dar și la o procesiune denumită „Bucuria Credinței”, organizată în municipiul Baia Mare.
Un alt eveniment, la care va participa un grup format din trei elevi și profesori voluntari de la Centrul de Zi din Broșteni, este „Tabăra Națională de Artă Plastică și Iconografie”. Tabăra se încheie chiar astăzi, fiind organizată de către Clubul Copiilor Tecuci, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Galați, Protoieria Tecuci și Mănăstirea Vladimirești. Activitățile au avut loc la Clubul Copiilor Tecuci, iar cazarea a fost asigurată la mănăstire. 
În perioada 6-7 septembrie, un grup format din copii cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani, de la același Centru de Zi din Broșteni, va participa la un concurs național de muzică ușoară pentru copii și tineret, intitulat „Star Melody”, ce se va desfășura la Liceul „Dinu Lipatti” din București. Ei vor participa atât la secțiunea individuală, cât și la secțiunea de grup. „Copiii și tinerii de la Centrul de zi «Dănuț» sunt implicați în această perioadă în mai multe proiecte la nivel național: Reuniunea tinerilor ortodocși, organizată la Baia Mare, Tabăra Națională de Artă Plastică și Iconografie ce se desfășoară la Tecuci, și Concursul Național de muzică ușoară pentru copii și tineret «Star Melody», de la București. Copiii sunt însoțiți de voluntari ai centrului: Ecaterina Galoiu, Mihaela Cîrjan, Oana Hupcea, Jana Èšigăeru, Verona Calmîs. Deplasarea și cele necesare pentru participare au fost posibile cu ajutorul Palatului Copiilor Focșani și a doamnelor Mihaela Bordea, Mirela Paraschiv, Camelia Simiz și Rodica Guzu”, a precizat Elisaveta Norocea, profesor coordonator la Centrul de Zi „Dănuț” din Broșteni. 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?