Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Čači Vorba şi Mahala Rai Banda deschid Balkanik! Festival 2014


ÄŒači Vorba, una dintre cele mai premiate trupe poloneze la nivel internațional din ultimii ani, și Mahala Rai Banda, formația care a trecut de la nunți în România pe scena Operei din Paris, vor cânta în prima zi a Balkanik! Festival, care se desfășoară în perioada 12 – 14 septembrie, în București. Shantel & Bucovina Club Orkestar, Kiril Dzajkovski, Django Lassi, ÄŒači Vorba, Mahala Rai Banda, Kottarashky &The Rain Dogs, plus mulți alți artiști invitați, reprezintă doar unul dintre motivele pentru care Balkanik! Festival 2014 așteaptă, în cele trei zile de festival, un număr record de 12.000 de persoane, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.
 Anul acesta, Balkanik! Festival se va desfășura sub sloganul „Just World Music”, anunțându-și astfel intenția de a deveni un eveniment de profil recunoscut pe plan internațional, care adună anual iubitorii și cunoscătorii de muzică din țările est-europene, dar și curioșii din vest.
„Trupele din line up-ul de anul acesta vin din multe zone ale Europei, reinventează chiar cântece vechi românești, cum e cazul ÄŒači Vorba, din Polonia, care vor concerta în premieră la noi, ori se inspiră foarte mult din cultura acestei regiuni, cum o face Shantel & Bucovina Club Orkestar”, a declarat Ligia Keșișian, director artistic Balkanik! Festival.
 Pe scena de la Grădina Uranus din București se vor reîntâlni la această ediție, după foarte mulți ani, producătorul german Shantel și trupa românească Mahala Rai Banda, pe care acesta a făcut-o cunoscută în toate cluburile din Vest prin remixul piesei „Mahalageasca”. Așadar, în prima zi a festivalului vor concerta ÄŒači Vorba și Mahala Rai Banda, în a doua zi vor urca pe scenă Balkan Taksim, Kottarashky & The Rain Dogs și Kiril Dzajkovski feat. TK Wonder & Ghetto Priest, iar în ultima zi publicul îi va putea asculta pe Django Lassi și Shantel & Bucovina Club Orkestar.
 De asemenea, publicul este așteptat la un târg de mâncăruri tradiționale românești și „balkanice”, unde va putea gusta gemuri, murături, brânzeturi, produse bio, baclavale, rahat turcesc, cataif, alune, castane coapte, vată de zahăr, porumb fiert, turtă dulce și multe alte bunătăți. Participanții la târg sunt așteptați cu ceaunele cu sărmăluțe, fasole cu ciolan și mămăligă, gulaș, papricaș, dar și berbecuț la proțap, chebap, balik ekmek și gözleme. Bâlciul urban se va desfășura zilnic, în intervalul orar 12.00 – 23.00, în Grădina Uranus.
 Pentru cei care vor să se odihnească, organizatorii au pregătit o zonă specială, unde participanții pot bea ceai și cafea la nisip în timp ce discută cu campionii barista (barmanul specialist în prepararea cafelei) ai României: Larențiu Åžtefan – dublu campion național – barista, Ecaterina Szasz- campion național – cafea la ibric, Paul C. Ungureanu – locul 8 mondial la Coffe in Good Spirit și Alexandru Niculae – campion național la Brewes Cup.
De asemenea, va fi organizat un târg de meșteri și handmade, unde poate fi apreciată măiestria meșteșugarilor și artizanilor și îndemânarea celor care au creat podoabe și decorațiuni special pentru bâlciul urban.
 Cea de-a patra ediție Balkanik! Festival va avea loc între 12 și 14 septembrie, în Grădina Uranus din București, care se deschide anual publicului doar la acest eveniment. Abonamentele pentru Balkanik! Festival costă 130 de lei și pot fi cumpărate din rețeaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Domo și rețeaua librăriilor Cărturești și Humanitas și de pe site-ul eventim.ro), online, de pe balkanikfestival.ro, și în sistem print at home, de pe easytickets.ro. De asemenea, au fost puse în vânzare bilete pentru o singură zi, care pot fi achiziționate la prețul de 65 de lei. Studenții și elevii până în 18 ani beneficiază de o reducere de 50%, pe baza carnetului de student/ elev, atât pentru abonamente, cât și pentru biletele de o zi, iar accesul copiilor sub 7 ani este gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?