Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

REVOLTĂTOR! Un vrâncean a murit la mare pentru că asistenta nu i-a acordat primul ajutor


Un vrâncean de 62 de ani a murit în timp ce se afla la mare, după ce asistenta  care trebuia să-i acorde primul ajutor ar fi spus că o „doare în fund” de el. Martorii incidentului spun că ambulanța a venit după aproximativ 40 de minute, iar asistenta nu a încercat să resusciteze victima, preferând să declare decesul. Ieri, când a auzit că va fi destituită, asistenta și-a înaintat demisia.

    Un vrâncean de 62 de ani, aflat în concediu la Mamaia, a murit sâmbătă, după ce o asistentă de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Constanța nu i-ar fi acordat primul ajutor. Ieri, când a auzit că va fi destituită, asistenta și-a dat demisia.
    Vrânceanului i s-a făcut rău sâmbătă seara, în timp ce se afla pe faleza stațiunii Mamaia, după cum scrie presa centrală, iar persoanele care l-au văzut prăbușindu-se la pământ au sunat imediat la 112. La fața locului a ajuns un echipaj al ambulanței cu o asistentă, fără medic. Persoanele care se aflau în zonă au filmat-o pe asistentă în timp ce se certa cu ele în loc să-i acorde victimei primul ajutor. În presa centrală, un martor a declarat că „a venit doamna de la ambulanță după 45 de minute și a stat și se uita la el. I-au adus o pătură. A zis că o doare în fund, că ea e asistentă și nu poate să acorde primul-ajutor. Pentru ce a trimis-o pe ea?”. Martorii spun că asistenta s-a rezumat să-l declare mort pe bărbat. Ulterior, la fața locului a ajuns un echipaj SMURD, cu medic, care a reușit să pornească inima bărbatului. Vrânceanul a fost transportat apoi la spital, unde a decedat în scurt timp.
    Într-o filmare a unei televiziuni din Constanța se vede cum un martor îi cere socoteală asistentei, care a avut un limbaj necorespunzător. „Așa ai zis, că te doare în… Te-a auzit toată lumea. Să pățești și tu la fel, să vezi cum e! Trebuia să vină SMURD-ul. Ați ieșit și voi de pe băncile școlii și gata! Ai fost filmată când ai zis că te doare în … că a murit acest om!”, a spus un cetățean revoltat.
   
    Asistenta a demisionat
     
    Directorul SAJ Constanța, Vasile Popescu, a declarat pentru Mediafax că a analizat acest incident, a stat de vorbă cu asistenta respectivă, după care conducerea instituției a decis să îi desfacă acesteia contractul de muncă, dar femeia și-a dat demisia. În urma anchetei, reprezentanții SAJ au constatat că asistenta nu și-a îndeplinit atribuțiile și nu a urmat procedurile în acest caz. „Asistenta nu a urmat procedurile pe care trebuia să le urmeze. Ea a spus că cineva din mulțime i-a spus că bărbatul respectiv era mort de o oră, dar nu trebuia să se ia după acele afirmații, trebuia să verifice starea pacientului, lucru pe care ea nu l-a făcut. Abaterea sa este inacceptabilă și luni (ieri-n.r.) a fost luată decizia de a i se desface contractul de muncă. Atunci când asistenta a auzit acest lucru, și-a depus demisia”, a afirmat Vasile Popescu.
    Vasile Popescu a mai spus că ambulanța care a ajuns prima la solicitare avea echipamentele necesare pentru a interveni, doar că asistenta nu a făcut acest lucru. Ea era angajată a SAJ Constanța de aproximativ trei ani. În urma necropsiei, s-a stabilit că turistul a murit din cauza unui infarct miocardic. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?