Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

246 de candidați au contestat notele la Bac


Candidații nemulțumiți de rezultatele obținute în sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat au depus ieri contestații la centrele de examen unde au susținut probele. Astfel, la nivelul județului Vrancea au fost înregistrate 246 de contestații. 99 dintre candidați speră să-și mărească notele la limba română, 55 de candidați au depus contestație la biologie, 50 la matematică și 21 la geografie.
Rezultatele la Bacalaureat 2014 –  sesiunea de toamnă au fost afișate duminică, cu o zi înainte de data prevăzută în calendarul MEN.
În județul Vrancea au fost înscriși 1.173 de candidați, atât din seria curentă cât și din seriile anterioare. Dintre aceștia, 961 s-au prezentat la examen, restul de 212 au fost absenți. Din numărul total al candidaților care au susținut examenul de Bacalaureat în această sesiune, 769 au fost respinși. Astfel, promovarea la nivelul județului nostru, înainte de contestații, a fost de 19,77 %. Pe serii, 22,7% dintre candidații promovați sunt din promoția curentă, iar 15,2% sunt din seriile anterioare.
Conform metodologiei, rezolvarea contestațiilor se va face în centrele zonale de Bacalaureat stabilite în alte județe. Astăzi și mâine vor fi soluționate contestațiile, iar pe 4 septembrie vor fi afișate rezultatele finale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?