Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Succes istoric pentru Naţionala de rugby


După mai mult de 15 ani, rugbiștii juniori români reușesc să învingă Scoția. Vizita reprezentativei scoțiene de categorie Under 19 s-a constituit drept un test, unul dificil si motivant în acelasi timp, alcătuit din două confruntări directe. Dacă în prima dintre ele, disputată pe Stadionul Național Arcul de Triumf, diferența de un an dintre reprezentativa Under 18 a României și adversarii lor aparținând categoriei Under 19 și-a făcut simțită prezența, a doua zi, România și-a luat revanșa.
Ca și în cazul primei partide, repriza întâi a fost una dominată de românii Under 19, diferența făcând-o repriza secundă, în care România U19 a reușit să rămână în avantaj în acest al doilea meci. Primele puncte marcate pe tabelă în contul românilor i-au aparținut focșăneanului Alexandru Savin, care a reușit să finalizeze în terenul de țintă advers după o serie de pick&go-uri. Celor cinci puncte ale eseului li s-au adaugat cele două rezultate din transformarea reușită de Stelian Ureche. După mai puțin de cinci minute juniorii noștri reușesc o nouă încercare, de această dată ca urmare a unei curse solitare de peste 50 de metri a lui Vlăduț Zaharia.
În minutul 12, același Zaharia a facilitat al treilea eseu al României, trimițând un balon de urmărire lui Marian Åžoană, care marcheazăîin terenul de tinta. Cele trei puncte care stabilesc rezultatul final, 20-10 pentru reprezentativa noastră i se datorează lui Stelian Ureche, autor al unei lovituri de pedeapsă reușite în minutul 50. Succesul împotriva ciulinilor este cu atât mai important și demn de laudă, luându-se în considerare faptul că juniorii scoțieni au parte de pregătire centralizată în această formulă de peste un  an de zile.
Echipa de U19 a Romaniei a scris o pagina de istorie a competițiilor de acest nivel, demonstrând că putem spera la rezultate frumoase de la niște tineri rugbyști care și-au demonstrat talentul și efortul investit în fiecare minut al disputei de pe Stadionul Național Arcul de Triumf, dar și până la aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?