Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Un tânăr a vrut să mituiască șeful de post cu 200 de euro


Un tânăr din comuna Suraia este cercetat de ofițerii Serviciului Județean Anticorupție (SJA) Vrancea pentru dare de mită. El i-a promis 200 de euro șefului de post din comună, agent șef principal Constantin Crăciun (FOTO), pentru a trece cu vederea faptul că a condus o motocicletă deși nu avea permis corespunzător.
    Totul a început miercuri după-amiază, atunci când șeful postului de poliție a oprit în trafic o motocicletă, condusă de Ionuț Valeruș E., de 30 de ani, din Suraia. În urma verificărilor efectuate, polițistul a constatat că tânărul nu avea voie să conducă motocicleta deoarece nu avea permis de conducere corespunzător categoriei, respectiv permis pentru categoria A, ci doar permis pentru categoria B. Șeful de post i-a adus la cunoștiință tânărului că a comis o infracțiune și că i se va întocmi un dosar penal. Tânărul a încercat să o dea la pace cu omul legii. I-a promis acestuia 200 de euro și i-a cerut să facă dosarul pierdut și să-i restituie permisul. Polițistul i-a dat de înțeles că ar fi de acord, numai că între timp el a sesizat fapta de dare de mită, iar ofițerii anticorupție, coordonați de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalului Vrancea, au organizat flagrantul. Ieri, tânărul a fost prins în flagrant în timp ce-i oferea polițistului suma de 100 euro, nu 200 așa cum îi promisese inițial.
    Pe numele șoferului a fost întocmit dosar penal în care se fac cercetări pentru două infracțiuni, respectiv conducere a unui vehicul cu permis de conducere necorespunzător categoriei și dare de mită.
Potrivit unui comunicat al DGA, „făptuitorul a fost depistat în data de 27.08.2014, în jurul orei 14:30, conducând pe drumurile publice o motocicletă, deși poseda doar permis de conducere categoria «B», motiv pentru care i s-a întocmit proces-verbal de constatare a infracțiunii flagrante, înregistrându-se dosar penal și i-a fost reținut permisul de conducere, potrivit prevederilor legale în vigoare. Azi dimineață (ieri dimineață-n.r.), E.I.V. s-a prezentat la postul de poliție Suraia unde i-a oferit suma de 200 de euro agentului de poliție, solicitându-i restituirea permisului de conducere și anularea procesului verbal de constatare a infracțiunii sub pretextul că efectuează transport de persoane în Italia și permisul de conducere îi este absolut necesar. Constatând că este refuzat, făptuitorul a insistat cu «oferta», susținând că va reveni câteva ore mai târziu. În urma denunțului formulat de către lucrătorul de poliție, s-a procedat la organizarea unei acțiuni de prindere în flagrant, ocazie cu care s-a utilizat tehnica operativă din dotarea S.J.A. Vrancea. Față de cel în cauză a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, faptă prev. și ped. de art. 290 Cod penal”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?