Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Au ajuns la spital mușcați de câini ori șobolani


Temperaturile crescute din această vară au făcut ca zeci de persoane să ajungă la spital, după ce au fost mușcate de animale. Medicii spun că din cauza căldurii, animalele devin mult mai agresive. Astfel, în luna iulie au ajuns la spital 34 de persoane mușcate de câini, iar luna aceasta au ajuns 29 de persoane mușcate de câini și una de șobolan. Acestor persoane le-au fost acordate îngrjirile medicale specifice și le-a fost administrat vaccinul antirabic. 
Cadrele medicale îi sfătuiesc pe oamenii care sunt mușcați de animale să se prezinte de urgență la doctor, pentru a primi tratament corespunzător împotriva rabiei. Reprezentanții Spitalului Județean susțin că în stocurile unității medicale sunt suficiente doze de vaccin antirabic, mai exact 47 de doze.
 Tratamentul antirabic este administrat gratuit, fiind aplicat tuturor persoanelor mușcate de animale, cu excepția celor care au fost mușcate de animale de casă, care au vaccinurile făcute la zi și posedă carnet de sănătate. În cazul în care acest carnet nu există, efectuarea vaccinului este recomandată pentru persoana mușcată, mai ales dacă animalul cu care au intrat în contact este suspect de rabie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?