Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652
Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652

Foşti fotbalişti ai Vrancei, invitaţi la Memorialul „Florin Jelea“


O frumoasă inițiativă se va concretiza duminică, 24 august când va avea loc ediția a șaptea a Memorialului „Florin Jelea” la fotbal. Clubul de fotbal AS Cîmpineanca se va ocupa de bunul mers al competiției, la organizare urmând să participe și Gheorghe Jelea, tatăl fostului jucător, Jani Oltianu și Asociația Județeană de Fotbal Vrancea, cea care va asigura cupele și premiile.
Stins din viață când se afla în lotul lui Dinamo București și al naționalei de tineret, Florin Jelea a lăsat în urma sa multă durere și suferință. Competiția se va desfășura pe stadionul din Cîmpineanca și va reuni la start echipele de old-boys Energia Vulturu, AS Cîmpineanca și o formație alcătuită din prietenii lui Florin Jelea, dar și două echipe de seniori, AS Cîmpineanca și Viitorul Vîrteșcoiu.
Clubul organizator va depune o coroană de flori la mormântul lui Florin Jelea, în cimitirul din Cîmpineanca. La finalul competiției vor fi acordate cupe și premii, și trofeul acordat anual celui mai tânăr jucător. În echipa prietenilor lui Florin Jelea vor evolua, printre alții, Jani Oltianu, Sandu Avram, Fănel Babalîc, Ionică Serea, Claudiu Manta, Petrică Ioan, Adrian Toma, Elvis Ilaș, Laurențiu Muscalu, Stănel Saragea, Dan Nichita, Lucian Hristea etc. 
Invitați sunt președintele AJF Vrancea, Dan Dumitru, vicepreședintele AJF, Neculai Petrea, antrenorul Puiu Oprișan și fostul fotbalist Ovidiu Rusu. Viața lui Florin Pavel Jelea a fost dedicată fotbalului. S-a născut pe 27 iulie 1971 și a început activitatea fotbalistică în 1979 la grupele de copii ale clubului Unirea Focșani sub îndrumarea antrenorului Nicolae Petrea. Peste șase ani a fost selecționat în Naționala de juniori II a României și a participat la turneul final al Campionatului European, întrecere la care a participat și renumitul jucător Zinedine Zidane.
La vârsta de 15 ani a debutat în fosta Divizie B la Unirea Focșani, iar în anul 1988 a fost „înregimentat” de antrenorul Mircea Lucescu în lotul echipei Dinamo București. A încetat din viață pe 8 mai 1991, în urma unui accident produs în apropierea municipiului Buzău.

Programul Memorialului:
– ora 8.30: depunere de coroane la mormântul lui Florin Jelea (la cimitirul din comuna Cîmpineanca),
– ora 9.30: Prietenii lui Florin Jelea – AS Cîmpineanca (old-boys),
– ora 10.00: Prietenii lui Florin Jelea – Energia Vulturu (old-boys),
– ora 10.40: AS Cîmpineanca – Energia Vulturu (old-boys),
– ora 11.30: meci de seniori AS Cîmpineanca – Viitorul Vîrteșcoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?