Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Grupa 2007 de la Prosport Focşani a cucerit medaliile de bronz la Braşov Junior Cup


Clubul Prosport Focsani se află în elita fotbalului juvenil din România. Medalii de bronz și un titlu de cel mai bun portar, la cel mai puternic turneu din Sud-Estul Europei, Brașov Juniors Cup. La ediția din această vară au participat peste 200 de echipe din șapte țări.
Prosport Focșani și-a reconfirmat valoarea, reușind să cucerească o nouă medalie națională la o competiție extrem de puternică. „Performanța copiilor de la grupa 2007 este una remarcabilă. Acești copiii au muncit enorm pentru a ajunge din nou pe podium. La ediția din iarnă, Prosport Focșani a cucerit titlul suprem, devenind campioană națională la acest nivel de vârstă. Medaliile de bronz de acum înseamnă la fel de mult pentru acești copii minunați și părinții lor. În finala mică, Prosport Focșani s-a impus cu scorul de 4-1 în fața formației similare a celor de la FC Brașov, după un joc dominat de la un capăt la altul. Prosport Focșani a primit și un premiu special din partea organizatorilor. Alexandru Lensu a fost desemnat cel mai bun portar al turneului. Performanțe extraordinare pentru o adevărată familie, aceea a Clubului Prosport Focșani. Mulțumim copiilor, părinților și tuturor care ne sunt alături și au încredere în proiectul Prosport Focșani”, a declarat președintele CS Prosport, Laurențiu Muscalu.


                                           Alexandru Lensu, alături de antrenorul Adrian Schinește și părinți

Profesorul focșănean s-a arătat mulțumit și de rezultatele obținute de grupele 2005 și 2006, prezente și ele la Brașov Junior Cup. „Grupa 2005 s-a clasat pe locul șase din 34 de echipe. Au învins echipe precum Dinamo București, Petrolul Ploiești, Zimbrul Chișinău, FC Brașov și Concordia Chiajna. Grupa 2006 de la Prosport a reușit să facă un turneu bun, clasându-se, în final, pe locul zece din peste 30 de echipe, fiind la un pas să se califice în sferturile de finală, doar ghinionul fiind cel care i-a ținut departe de clasarea în primele opt formații. Felicit toate echipele de la Prosport Focșani pentru efort și rezultate. Clubul Sportiv Prosport Focsani, prin echipele sale face o imagine foarte buna fotbalului din Vrancea la nivel național, fiind una dintre cele mai apreciate școli de fotbal din România”, a adăugat Muscalu.
Performanța grupei 2007 este apreciată de toată lumea, fostul internațional al Stelei, Miodrag Belodedici fiind încântat de evoluția copiilor de la Prosport. „Am urmărit cu atenție aproape toate meciurile finale. Prosport face cinste fotbalului din România cu acești copii extraordinari. Am văzut la ei multă dăruire, luptă pentru balon și calitate în execuțiile tehnice. Sunt prietenul Åžcolii de Fotbal Prosport de mai multă vreme și îi felicit pentru că susțin și ajută fotbalul românesc. Îmi doresc enorm ca toți acești copii să ajungă să joace la nivel înalt. Este mult de muncă, dar am încredere în ei și în toți acești puștani pe care i-am văzut evoluând la Brașov. Felicit organizatorii, dar și toate echipele participante. Prosport face cinste Focșaniului prin aceste rezultate. Vă felicit din toată inima. Salutări tuturor iubitorilor de fotbal din orașul Focșani”, a spus Belo.

   Trofee obținute la Brașov Junior Cup, cel mai puternic turneu din Sud-Estul Europei

1. Grupa 2007 – medalii de aur, campioană națională,
2. Grupa 2001 – medalii de argint,
3. Grupa 2005 – medalii de bronz,
4. Grupa 2007 – medalii de bronz.

    Premii individuale la Brașov Junior Cup

1. Marian Milea – cel mai bun jucător al turneului la grupa 2001,
2. Luca Macsim – cel mai bun jucător al turneului la grupa 2007,
3. Eduard Pană – golgheter la grupa 2005,
4. Ionuț Petrea – golgheter la grupa 2004,
5. Darius Băncilă – golgheter la grupa 2007,
6. Andrei Chiriac – cel mai bun portar al turneului la grupa 2006,
7. Alexandru Lensu – cel mai bun portar al turneului la grupa 2007.

Lot de jucători grupa 2007: Alexandru Lensu și Alex Profiroiu – portari, Robert Martac, Darius Băncilă, Mihai Iliescu, Luca Macsim, Iosif Gugeanu, Robert Lal, Cristian Răileanu, Sebi Spulber, Alex Robu și Sebastian Mija.
Lot de jucători grupa 2006: Roberto Ionescu – portar, Sebi Mocanu, Alex Dumitru, Adi Păvălucă, Călin Badașcă, Marius Nițu, Răzvan Onofrei și Leo Tănasă.
Lot de jucatori grupa 2005: Iulian Livadaru, Rareș Bucur – portari, Alesio Croitoru, Alex Bucur, Alex Abeaboeru, Andrei Hărăbor, Eduard Pană, George Ardeleanu, Emiliano Constantin, Edy Răileanu, Carlos Badiu, David Gorgan, Răzvan Ilie, Ionuț Postolache, Alex Agache, Mihnea Constandache, Alex Amititeloaie, Dragoș Popa și Alex Hristache.

  Oana Negrea – cinci goluri pentru Naționala feminină de fotbal

În vârstă de 14 ani, Oana Negrea a jucat pentru Prosport Focșani patru ani, fiind jucătoare de bază în echipa de copii născuți în anul 2000. Evoluțiile bune din campionat au atras atenția marilor academii de fotbal feminin din România. Olimpia Cluj Napoca a reușit să o transfere cu câteva luni în urmă, rezultatele colective și individuale neîntârziind să apară.
Antrenorul Adrian Schinește, cel care a descoperit-o pe Oana are numai cuvinte de laudă la adresa jucătoarei. „Oana este un copil deosebit. Datorită valorii ei, s-a impus în echipa națională Under 15 a României pentru care a jucat patru meciuri și a marcat cinci goluri. Performanță uriașă pentru Oana, dar și Prosport Focșani care a știut să promoveze la timp o jucătoare de mare valoare”, a spus tehnicianul.
Oana Negrea nu este un exemplu singular. Marian Milea la Academia Hagi și apoi la FC Vaslui. Octavian Mocanu la Steaua București și Åžtefan Ciulin la UTA Arad sunt jucătorii care au reușit să se impună la cluburi mult mai puternice decât cele din Focșani.

    Cursuri de fotbal și antrenamente individualizate

Clubul Sportiv Prosport organizează cursuri de fotbal în fiecare zi pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, născuți în anii 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003,2002, 2001 și 2000. Colectivul tehnic de antrenori este următorul: Stan Rodinel, Răzvan Duțu, Adrian Schinește, Laurențiu Muscalu și Gabriel Lazăr-antrenor cu portarii. Pentru informatii suplimentare sunați la telefonul mobil 0754.929.159 sau accesați site-ul clubului www.prosport2009.ro.
Asemenea marilor academii de fotbal din lume, Clubul Sportiv Prosport va organiza antrenamente individualizate pentru copiii în vârstă de la 6-14 ani. Indiferent de clubul unde sunt legitimați, toți jucătorii care doresc să lucreze o oră în particular, doar cu antrenorul, pentru corectarea deficiențelor tehnice,  fizice și de coordonare sunt așteptați în fiecare week-end pe terenul sintetic al  Åžcolii nr.5.
Pot participa la aceste cursuri individuale și copiii nelegitimați. Ora și ziua de antrenament va fi stabilită de comun acord. Cursanții își pot alege antrenorul cu care vor să lucreze în particular, dar și numărul de ore săptămânal.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?