Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Adolescent de 17 ani, trimis în judecată pentru TÂLHĂRIE


Adolescentul de 17 ani, din comuna Vânători, care a bătut o persoană, după care a tâlhărit o alta, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și tâlhărie. În rechizitoriul procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani se arată că în seara zilei de 3 mai, în jurul orei 20.30, băiatul a lovit o persoană, provocându-i mai multe leziuni. Victima a avut nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale pentru refacere.
    În iulie, el a comis o faptă și mai gravă. Împreună cu alte două persoane, el a bătut crunt un bărbat, pe care mai apoi l-a și tâlhărit. S-a întâmplat în noaptea de 26 spre 27 iulie. Partea vătămată a fost la o discotecă din satul Mirceștii Noi. În jurul orei 1.30, omul a plecat către casă, împreună cu o altă persoană. După ce însoțitorul a ajuns acasă, victima și-a continuat deplasarea, iar în scurt timp s-a întâlnit cu Marius T. și alte două persoane, trimise la rându-le în judecată. Din senin, bărbatul a fost lovit cu pumnul în față de unul dintre inculpați, moment în care a căzut. Jos fiind, victima a fost lovită de ceilalți doi cu picioarele. După conflict, inculpații au plecat.
La scurt timp, Marius T., care se deplasa cu o bicicletă, s-a întors la victimă, care era în apropierea locului în care fusese lovită. A mers în spatele acesteia și a strâns-o de gât, cerându-i să-i dea bunurile pe care le avea asupra sa. Speriat și bătut, omul a scos din buzunare două telefoane mobile și 20 de lei. Adolescentul a analizat aparatele, l-a oprit pe cel mai valoros, iar pe celălalt, care nu prezenta interes, l-a aruncat la picioarele victimei. Apoi, băiatul i-a cerut părții vătămate să nu se întoarcă cu fața spre el până când nu va pleca, amenințându-l că dacă nu-i respectă indicațiile „știe el unde stă”. După comiterea faptei, adolescentul a plecat, iar victima a cerut ajutor. În rechizitoriu se arată că partea vătămată a avut nevoie de 12-14 zile de îngrijiri medicale. După comiterea faptei, Marius T. a fost arestat preventiv.
    În afară de Marius T., în același dosar a mai fost trimis în judecată și Tudor Gabriel P., de 20 de ani, tot din Vânători, pentru săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și tăinuire. El va fi judecat pentru loviri și alte violențe pentru că i-a aplicat victimei un pumn în față, iar pentru tăinuire deoarece i-a promis minorului că-l va ajuta să vândă telefonul furat. În fața instanței, în același dosar, va ajunge și Costel Marian D., pentru că și el a lovit victima.
La audieri, cei trei au recunoscut comiterea faptei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?