Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Locuri de muncă în străinătate


Å¢ări printre care Irlanda, Marea Britanie și Norvegia au vacante posturi de asistent medical și bucătar, salariile oferite putând ajunge la 43.000 de euro brut pe an, conform anunțurilor angajatorilor, publicate în rețeaua europeană Eures. Un angajator din Irlanda are nevoie de 10 asistenți medicali, a căror responsabilitate principală va fi să se asigure că toate standardele de îngrijire răspund nevoilor asistaților din punct de vedere social, spiritual, al sănătății fizice și mentale. Angajatorul irlandez precizează că experiența în domeniul geriatriei constituie avantaj.
Pentru ocupare acestor posturi, cei interesați trebuie să se înregistreze în „An Bord Altranais”(echivalentul Ordinului Asistentelor și Moașelor din România). „Aplicanții trebuie să empatizeze cu oamenii de care au grijă, aceștia având nevoi complexe, să aibă experiență ca lider de echipă și, de asemenea, să aibă abilitățile necesare de a motiva echipa și de a conduce prin exemplul personal. Sunt necesare cunoștințe clinice excelente și un interes deosebit pentru educația continuă. Aplicanții trebuie să fie buni comunicatori și negociatori, să înțeleagă responsabilitățile proprii în ceea ce privește standardele de îngrijire”, se arată în anunțul de angajare. Angajatorul mai solicită cunoașterea limbii engleze la nivel B2.
Salariul oferit este de 2.946,66 euro brut/lună pentru un program de 40 ore/săptămână, însă angajatorul menționează că se ocupă de cazare, aplicanții putând plăti chiria după ce primesc primul salariu. De asemenea, se plătește concediul anual de 20 de zile, iar salarizarea se face în funcție de experiență. Durata contractului este nedeterminată și se lucrează în ture de câte 12 ore, în total 7 ture/14 zile lucrătoare. Candidații pot trimite CV model EUROPASS, în limba engleză, pe adresa de email: edele@kerloguenursinghome.com.
Alte 10 posturi de asistent medical sunt disponibile în Marea Britanie, în spitale din diverse zone, programul de lucru fiind de 39 ore pe săptămână. Candidaților li se cere calificare, minimum un an experiență, abilități de comunicare și engleză, nivel mediu. Salariul oferit variază între 25.000 și 37.000 lire brut pe an, iar contractul este pentru perioadă nedeterminată. Cei interesați pot trimite CV în limba engleză la Irina Nanevic inanevic@jark.co.uk.

     20 de euro brut/oră, ca asistent panificație-patiserie în Norvegia

În Norvegia, este disponibil un post de asistent panificație-patiserie și două posturi de bucătar preparate indiene. Candidații pentru postul de asistent panificație și patiserie trebuie să aibă un interes real în pregătirea prăjiturilor și a produselor de patiserie, ei având posibilitatea de a practica și de a-și îmbunătăți abilitățile într-un loc de muncă plăcut.
Angajatorul cere calificare în domeniul panificației sau patiseriei, experiență și disponibilitate de a participa la diversele activități dintr-o brutărie. „Femeile sunt încurajate să aplice”, se arată în anunțul de angajare. Cei interesați să ocupe acest post trebuie să aibă bune cunoștințe de limba engleză sau să vorbească o limbă scandinavă.
Remunerația se va face conform tarifelor norvegiene pentru brutării, angajatorul precizând că, pentru început, aceasta este de aproximativ 20 de euro brut/oră. Durata contractului este de un an, cu posibilitate de prelungire, iar activitatea ar trebui să înceapă din 1 septembrie. Programul de lucru va fi de 7 ore și jumătate pe zi. Cei interesați trebuie să trimită CV în limba engleză la adresa de e-mail: post@vik-dampbakeri.no.
Pentru cele două posturi de bucătar preparate indiene, angajatorul solicită calificare și experiență de 5-10 ani și bune cunoștințe de limba engleză. Experiența europeană în bucătărie cu specific indian constituie avantaj. Salariul este de 31.000 – 43.000 euro brut/an, în funcție de experiență și calificare, iar contractul este pentru perioadă nedeterminată. Angajatorul poate ajuta la găsirea locuinței și la aducerea familiei în Norvegia.
Cei interesați de ocuparea acestor posturi pot trimite scrisoare de intenție și CV Europass în limba engleză la adresa de e-mail: rajshaw@hotmail.com. Angajatorul mai precizează că diplomele și alte documente se vor prezenta în cazul unui interviu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?