Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Arest menținut pentru doi traficanți de droguri


Doi dintre traficanții de droguri arestați la jumătatea lunii trecute, rămân în arest. În cazul celui de-al treilea, inițial arestat preventiv, a fost dispusă măsura  controlului judiciar, după cum se arată în soluția instanței de judecată.
    „(…) constată legală și temeinică măsura arestării preventive a inculpaților: M. I. Adrian și I. Eugen Constantin și dispune menținerea acesteia pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15.08.2014. (…) dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatului O. Cosmin Valentin cu măsura prevăzută de art. 211 N.C.pr.pen. respectiv a controlului judiciar, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15.08.2014. Supravegherea inculpatului pe durata măsurii preventive va fi efectuată de Postul de Poliție în raza căruia inculpatul își are domiciliu, respectiv postul de poliție al comunei Dumbrăveni. În conformitate cu dispozițiile art. 215 alin. 1 și 2 N.C.pr.pen., pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară, sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței; c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, respectiv postul de poliție al comunei Dumbrăveni și să respecte programul de supraveghere întocmit de acesta sau ori de câte ori este chemat; d) să nu părăsească țara decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura; e) să nu comunice direct sau indirect cu ceilalți inculpați ori cu martorii din lucrări; f) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme. (…)”, se arată în decizia instanței.
    În acest dosar au fost trimise în judecată patru persoane, la începutul lunii august, pentru trafic și deținere de droguri în vederea consumului. Trei dintre ele au fost arestate preventiv la jumătatea lunii trecute, iar împotriva unui inculpat minor a fost luată, la momentul respectiv, măsura controlului judiciar, măsură ce i-a fost prelungită ieri cu încă 30 de zile. Printre cei trimiși în judecată se numără și tânărul în chiloții căruia s-au găsit droguri, atunci când a fost dus în Centrul de Reținere și Arest preventiv din cadrul IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?