Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Un spital va deschide un bar de vinuri pentru bolnavii în stadiu terminal


Un spital din Franța va deschide un bar de vinuri pentru pacienții aflați în stadiul terminal de boală, într-o încercare fără precedent de a le îmbunătăți calitatea vieții. Astfel, pacienții Spitalului Universitar Clermont-Ferrand din centrul Franței vor putea participa la sesiunile de „degustare supervizată medical”, fiindu-le permis să invite prieteni sau membri ai familiei, relatează The Telegraph.
    Doctorul Virginie Guastella a venit cu această idee pentru că este de părere că pacienții „au dreptul de a se bucura” de ultimele lor zile.”De ce ar trebui să îi lipsim de gusturile noastre tradiționale pe oamenii care se apropie de finalul vieții?”, a întrebat doctorul Guastella. Pacienții au susținut planul cu entuziasm, care fost aprobat de autorități, urmând ca barul să se deschidă în septembrie în Centrul de îngrijire paliativă al spitalului. Va avea o gamă de vinuri donate de rezidenții din zonă, dar va servi și whisky și șampanie.
    Dacă barul se va dovedi de succes, doctorii de la Clermont-Ferrand speră că ideea va fi preluată de alte spitale din Franța. Personalul spitalului va fi antrenat special de un antropolog pentru a se ocupa cât mai bine de pacienții care vin la bar. Ideea barului de vinuri, deși fără precedent, provine din spiritul și cultura francezilor, care cred cu tărie că două pahare de vin pe zi sunt foarte benefice pentru sănătate.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?