Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Președintele PD-L Vidra, acuzat că a luat 16.000 de euro cu împrumut și nu-i mai dă înapoi


16.000 de euro. Aceasta este suma pe care o tânără din comuna Valea Sării susține că ar avea-o de recuperat de la președintele organizației PD-L Vidra, Daniel Moroșanu. Tânăra spune că i-a împrumutat banii în 2009 și 2010 și nu a primit niciun euro înapoi. Pentru că vrea să-și recupereze banii, ea a depus plângere la poliție și apoi a deschis proces pe cale civilă. Contactat de reporterii „Monitorul de Vrancea”, Moroșanu ne-a spus că el a fost doar intermediar, lucru pe care l-a declarat și la poliție și că nu-i datorează nimic tinerei care îl acuză. 
 O tânără din comuna Valea Sării susține că i-ar fi împrumutat președintelui organizației PD-L Vidra, Daniel Moroșanu, suma de 16.000 euro, bani care nu i-au mai fost restituiți. Mihaela Bâra ne-a precizat că totul ar fi început în 2009 atunci când Moroșanu i-ar fi cerut o sumă de bani pentru a-și cumpăra un autocar cu care să transporte oameni peste hotare, motivând că cel vechi s-a stricat. Potrivit acesteia, el ar fi știut că are o sumă mare de bani și ar fi profitat de moment. Culmea este că banii pe care fata îi avea au fost împrumutați de la bancă pentru a-și cumpăra un apartament. 
 Acum, ea a rămas și fără casă, dar și cu o rată de peste 500 euro la bancă. 
„Totul a început în anul 2009. El știa că am luat banii din bancă pentru a-mi lua casă și m-a sunat să mă roage să-i împrumut niște bani motivând că are probleme cu autocarul. Susținea că este asociat cu o altă persoană și că trebuie să pună partea lui pentru a lua un alt autocar. Mi-a spus că-mi voi primi banii înapoi într-un an pentru că îi va face imediat. Atunci mi-a spus de 20.000 euro. Eu aveam suma blocată și nu îi puteam da pe toți odată, așa că am început cu suma de 4.000 de euro, bani pe care i-am trimis printr-un serviciu de transfer în data de 06.05.2009. Nu i-am putut trimite întreaga sumă pentru că maximum pe zi era de 1.999 euro. Astfel, i-am trimis suma aceasta pe numele lui, iar pentru ceilalți 1.999 euro am apelat la o prietenă de-a mea să-i pună ea și au fost trimiși pe numele unui amic de-al lui. Apoi i-am mai dat în mână 5.000 de euro. Ulterior trebuia să meargă la o rudă de-a mea, la care erau banii, să ia alți 6.000 euro, dar nu a mers personal ci a trimis-o pe o nepoată de-a lui. Asta s-a întâmplat pe 19 aprilie 2010, este și o hârtie semnată. În momentul primirii s-a semnat o hârtie pentru suma asta, dar nu apare numele lui”, ne-a povestit Mihaela Bâra. 
 Tânăra  nu și-a recuperat banii nici după cinci ani
 Mihaela a adăugat că după o perioadă de pauză, Moroșanu ar fi sunat-o din nou. De data aceasta el i-ar fi cerut 1.000 de euro, motivând că i s-a stricat mașina și că are nevoie urgent de bani pentru a o putea repara. „M-am trezit cu milioane de telefoane și mi-a spus că este la Iași și că i s-a stricat mașina și că este la mecanic și are nevoie urgent de 1.000 euro. Eu am ieșit din casă, am scos o parte de pe card și o parte îi aveam în casă și i-am trimis. Acest lucru s-a întâmplat pe data de 17.05. 2010. De atunci nu i-am mai dat niciun ban și nici nu am primit ceva din ce i-am dat. Am încercat de nenumărate ori și prin nenumărate modalități, dar nu am reușit să scot nimic. Am discutat și cu soția lui acum doi ani și i-am explicat că îmi vreau banii înapoi, dar nu s-a întâmplat nimic. Soția mi-a spus că știa că este împrumutat, dar nu și de la cine și mi-a spus că va vorbi cu soțul ei și că se va rezolva tot. Apoi mi-a spus să nu-i mai spun că nu o interesează”, a adăugat Mihaela Bâra.  
 La poliție, Moroșanu a spus că i-a dat banii tatălui fetei
 Pentru că nu a primit nici măcar un euro înapoi din suma împrumutată, după cum susține, Mihaela Bâra a făcut și o sesizare la poliție. Audiat fiind, Moroșanu le-a spus oamenilor legii că a primit de la tânără suma de 11.000 euro, bani pe care i-a dat tatălui ei, el fiind doar intermediar. Într-un răspuns primit de Mihaela Bâra de la IPJ Vrancea se arată că „numitul Moroșanu Daniel a confirmat faptul că a primit de dvs. în mai multe tranșe suma totală de 11.000 euro însă, din declarația acestuia rezultă că toți banii au fost înmânați tatălui dvs., el fiind numai intermediar. Având în vedere cele de mai sus, rezultă că între dvs. și Moroșanu Daniel există un litigiu de natură civilă, fapt pentru care trebuie să vă adresați instanței de judecată„, se arată în răspunsul primit de la IPJ, în data de 15 ianuarie a.c. 
 Mihaela îi contrazice și pe Moroșanu și pe polițiști. Potrivit acesteia, „ultimii bani dați lui Moroșanu au fost cei 6.000 euro din data de 19 aprilie 2010 de la ruda mea, bani pe care nu avea cum să-i ducă tatălui meu pentru că el este decedat din august 2009. Unde i-a dus banii tatălui meu? În mormânt? Am și o înregistrare vocală…unde el recunoaște că are să îmi dea bani. Eu plătesc o rată la bancă pentru banii aceștia, nu i-am câștigat la loz în plic și nici nu i-am primit cadou. Am muncit ca tot omu, aici printre străini de una singură și nu cred că este omenesc și corect ca eu să  fiu batjocorită pentru că am vrut să fac un bine”, a încheiat Mihaela. 
 Pentru că nu a găsit altă cale, tânăra i-a deschis proces lui Moroșanu. Dosarul ce are ca obiect „pretenții” a fost înregistrat la Secția Civilă a Judecătoriei Focșani. 
 „Nu am împrumutat bani de la ea”
 Contactat de reporterii „Monitorul de Vrancea”, Daniel Moroșanu ne-a spus că nu-i datorează nimic Mihaelei. Potrivit acestuia, el a fost doar un intermediar, sumele de bani fiind date tatălui fetei. „Este un proces pe rol în acest sens și așteptăm să se finalizeze. Eu am fost doar un intermediar așa cum am fost și în alte situații pentru că am vrut să ajut. Pot veni și cu martori în acest sens. Știu că povestea asta este cu iz politic, dar nu mă afectează ci mă întărește. Eu sper ca ea să poată justifica aceste apariții în spațiul public pentru că îmi crează un prejudiciu de imagine. Eu nu am împrumutat bani de la ea. Am vrut să fac un bine, dar s-a întors împotriva mea”, ne-a spus Daniel Moroșanu. 

41 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?