Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Ministerul Economiei vrea programul


După modelul Prima Casă, tinerii vor putea să-și cumpere și prima mașină. Ministerul Economiei intenționează să pună pe roate, până în toamnă, un sistem de garantare a creditelor pentru acest program. Vor fi acceptate doar mașinile noi. 
Autoritățile se gândesc să ajute piața auto din România, în condițiile în care la o mașină nouă se vând trei second hand. Cum Prima Casă a ținut în viață piața imobiliară, Ministrul Economiei crede că programul auto va ajuta vânzarea de mașini. „Generic i-am spus «Prima Mașină». Se adresează tinerilor între 18 și 30 de ani. Nu există tânăr care să nu-și dorească să conducă o mașină. Săptămâna viitoare vom avea prima întâlnire cu Fondul de Garantare, contragarantare și producătorii”, a explicat Constantin Niță, Ministrul Economiei. 
În aceste întâlniri urmează să fie stabilită suma maximă pe care tinerii o pot lua împrumut de la bănci, pentru a-și cumpăra o mașină. Pașii pe care îi vor urma sunt aceeași ca la Prima Casă.
Pe piață există deja un program similar dezvoltat de dealerii auto în parteneriat cu băncile. Se vând doar mașini mici, cu motoare mai mici de un litru. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?