Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Absolvenții de gimnaziu află la ce liceu au fost admiși


Absolvenții claselor gimnaziale ar putea fi repartizați la licee cu o zi mai repede, adică astăzi. Repartizarea se va realiza în mod computerizat, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la Evaluarea Națională și în clasele V-VIII, dar și în funcțiile de opțiunile înscrise în fișă. Pentru o informare cât mai corectă și cât mai accesibilă, tabelele cu candidați admiși vor fi afișate și la toate unitățile de învățământ.  
Procesul de admitere la liceu a absolvenților de clasa a VIII-a continuă cu depunerea dosarelor de înscriere la unitățile de învățământ unde au fost admiși, în perioada 17-25 iulie. 
71,69 la sută dintre absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut examenul de Evaluare Națională au obținut medii peste 5. Șapte dintre ei au media 10, spre deosebire de anul trecut când 22 de absolvenți au luat 10 pe linie. Potrivit statisticii, la limba română au fost luate 27 de note de 10, iar la matematică 75.  În opt unități de învățământ din județ mediile au fost, în proporție de sută la sută,  mai mari de 5.   

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?