Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Acoperișul unui bloc smuls de vânt în Focșani, gospodării inundate în Slobozia Bradului


Pompierii militari și membrii serviciilor voluntare pentru situații de urgență au avut 7 intervenții marți seara, pentru înlăturarea copacilor doborâți de vânt și căzuți peste autoturisme, fire de electricitate, alei pietonale ori carosabil. La Slobozia Bradului a fost rupere de nori, mai multe curți fiind inundate. Marți seara, Vrancea a fost sub atenționare cod galben de ploi și vânt.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), locotenent Cristina Duță, în Focșani s-a intervenit în mai multe zone pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo înregistrate. „În municipiul Focșani s-a intervenit în mai multe zone pentru înlăturarea copacilor doborâți de vânt, căzuți peste autoturisme, fire de electricitate, alei pietonale ori carosabil. Echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani au acționat pentru secționarea și degajarea unui arbore căzut pe un autovehicul de producție autohtonă parcat pe strada Grigore Ionescu. De asemenea, s-a intervenit pe strada Pictor Grigorescu și pe strada Constructorului, unde arbori smulși din rădăcini puneau în pericol siguranța pietonilor și a traficului rutier din zonele respective”, arată locotenent Cristina Duță.
Pe bulevardul București, acoperișul unui bloc a fost smuls de vântul puternic, bucăți de tablă căzând peste o conductă de elimentare cu gaze. „Totodată, s-a intervenit și în zona Bulevardului București, unde acoperișul unui bloc a fost smuls de rafalele puternice de vânt. Bucăți de tablă din construcția acestuia au fost proiectate peste carosabil, la cca. 100 m și au căzut peste o conductă de alimentare cu gaze. Pompierii militari au degajat bucățile de tablă din acoperiș și au asigurat măsurile specifice de gestionare a posibilelor situații de urgență care s-ar fi putut crea, până la remedierea situației de echipele specializate ale societății care asigură alimentarea cu gaz. Din fericire, în urma acestor situații nu s-au înregistrat persoane rănite, ci doar pagube materiale”, mai spune purtătorul de cuvânt al IPJ.
Intervenții similare au avut loc în localitățile Golești, Vînători și Slobozia Bradului. „Alte intervenții similare, de îndepărtare a arborilor sau crengilor doborâte de rafalele de vânt au fost înregistrate și la nivelul serviciilor voluntare pentru situații de urgență din Focșani, Golești și Vânători. În cursul aceleiași seri, președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență Slobozia Bradului a anunțat la dispeceratul comun ISU – SAJ că la nivelul comunei s-a produs o rupere de nori ce a produs acumularea unor cantități foarte mari de apă în curțile gospodăriilor. S-a intervenit pe plan local cu personal și tehnică pentru evacuarea apei și înlăturarea consecințelor fenomenelor meteo periculoase. În cursul zilei de astăzi (ieri-n.r.), misiunea a fost reluată în colaborare cu echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani. Astfel, se acționează cu motopompe, pentru evacuarea apei din curțile și beciurile cetățenilor din această comună”, a mai precizat locotenent Cristina Duță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?