Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Două zile de petrecere la Festivalul „Tudora Vrâncioaia” de la Bîrseşti


Cea de-a șasea ediție a Festivalului „Tudora Vrâncioaia” de la Bîrsești se va desfășura timp de două zile, sâmbătă și duminică. Primarul Costică Hîrșu ne-a spus că manifestarea tradițională va fi organizată pe Dumbrava Bîrseștiului, lângă monumentul voievodului Åžtefan cel Mare și casa Tudorei Vrâncioaia. Edilul a explicat că este pentru prima dată când festivalul va fi organizat pe parcursul a două zile. Prima zi, sîmbătă, va fi dedicată tinerilor pentru care va cânta, de la ora 20, formația Ideal.
    Deschiderea festivalului va fi făcută, duminică la prânz, de cei șapte feciori ai Babei Vrâncioaia îmbrăcați în costum popular, care vor veni călare pe cal, așa cum se întâmpla cu sute de ani în urmă și vor cânta balada Tudorei Vrâncioaia. Primele spectacole de duminică vor fi susținute de invitații de onoare ai festivalului, formațiile artistice de dansatori și cântăreți din comunele Å¢ării Vrancei.
    Ulterior vor urca pe scenă cunoscuți interpreți de muzică etno și populară Văru Săndel, Constantin Enceanu, Lorena, Florin Vasilică și grupul Teleormanul dar și Nicușor Micșoniu. „Este o onoare și o mândrie pentru noi să organizăm acest eveniment. Le fac o invitație publică tuturor colegilor mei primari din județ care au plăcerea să fie alături de noi. Festivalul Tudora Vrîncioaia este un moment de referință pentru localnicii de la noi, de dans, de muzică frumoasă, așa cum numai Vrancea știe să o dea și de voie bună. Eu îi aștept pe toți vrâncenii care vor să mai uite de griji și de necazuri și să se destindă pentru o zi și să vină la spectacolul din Dumbrava Bîrseștiului”, a spus primarul Costică Hîrșu, de la Bîrsești.
    Acesta le-a mulțumit și obștilor din Å¢ara Vrancei care s-au implicat pentru susținerea festivalului, respectiv Obștea Bîrsești, Obștea Topești, Obștea Negrilești, Obștea Tulnici, Obștea Păulești. Festivalului „Tudora Vrâncioaia” este organizat de Primăria Bîrsești, în colaborare cu Centrul Cultural Vrancea, din cadrul Consiliului Județean Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?