Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Fără fotbal la TV


Compania de telecomunicații RCS-RDS a scos, la începutul acestei săptămâni, din grilele sale de cablu analogic și digital, televiziunile Look TV și Look Plus, cele care vor transmite Liga I la fotbal în următorii cinci ani. Cu mai puțin de o lună de zile până la startul noului sezon fotbalistic, microbiștii încă nu știu unde vor putea urmări Liga I. Începând de luni, compania de telecomunicații RCS- RDS a scos din grilele sale de cablu analogic și digital, cele două televiziuni care vor transmite campionatul românesc în următorii 5 ani, Look TV și Look Plus. 
Până ieri, doar reprezentanții UPC, Focus Sat și iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet) au anunțat prin intermediul unor comunicate de presă că vor difuza meciurile Ligii I și ale Cupei Ligii în următoarele cinci sezoane. 
Nemultumiți de felul cum forul condus de Gino Iorgulescu a vândut drepturile tv, șefii RCS-RDS s-au adresat Consiliului Concurenței deoarece „vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a fãcut cu încãlcarea legislatiei concurenței”. Pe de altă parte, potrivit unor speculații apărute pe piața audiovizualului, reprezentanții Look TV și Transilvania Live ar fi solicitat de la operatorii de cablu un preț de aproximativ 7 lei pe abonat pe lună pentru retransmisia acestora începând cu 1 iulie, dorind ca aceste televiziuni să fie difuzate în pachetele de bază ale cabliștilor și nu în pachete separate, pentru care abonații să opteze dacă vor sau nu să plătească.
Look TV și Transilvania Live se aflau pe lista televiziunilor „must carry”, care sunt obligatorii la retransmisie pentru toți cabliștii din România, în conformitate cu Legea audiovizualului. Look TV se afla pe locul 21 pe această listă, iar Transilvania Live, pe locul 26, conform documentului publicat pe site-ul Consiliului Național al Audiovizualului. Lista „must carry” se aplică doar operatorilor de cablu, nu și platformelor de satelit (DTH). 
Televiziunile incluse în această listă, care a fost publicată de CNA pe 4 februarie 2014, s-au declarat libere la retransmisie și fără condiționări tehnice sau financiare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?