Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Acuzaţii grave la adresa primarului din Urechești. Bratosin contraatacă


Primarul comunei Urechești, Nistor Bratosin este în mijlocul unui nou scandal. Un localnic îi aduce acuzații grave edilului și spune că va depune o plângere la poliție. Cearta dintre primar și Neculaiu Surlă ar fi avut loc ieri dimineață, atunci când omul a mers la primărie și l-a rugat pe edil să pună un bec și la stâlpul din apropierea casei sale. De aici primarul s-ar fi aprins și i-ar fi spus omului vrute și nevrute, inculsiv că „dacă nu pleacă, ia un topor și-i taie gâtul”. Contactat de reporterii „Monitorului de Vrancea”, edilul a negat acuzațiile aduse, spunând că între el și consăteanul său a avut loc o discuție mai aprinsă, dar fără înjurături și amenințări așa cum susține acesta. Edilul este de părere că localnicul are intenții ascunse și că ar fi fost pus de cineva să facă toate acestea pentru a-l denigra. 
                  Primarul Nistor Bratosin
 Neculaiu Surlă, de 75 de ani, din Urechești, face acuzații grave la adresa primarului Nistor Bratosin. Omul spune că edilul l-ar fi înjurat și i-ar fi spus că dacă nu pleacă îi va tăia gâtul cu toporul. Scena care l-a speriat pe localnic a avut loc ieri dimineață, în fața primăriei din localitate. Omul spune că a mers la primărie cu intenția de a-l ruga pe primar să pună un bec și la stâlpul din apropierea curții sale, pentru ca strada să fie luminată, motivând că în comună sunt tot felul de zilieri, care pot intra în curți și sustrage bunuri. „Am mers în dimineața zilei de astăzi (ieri-n.r) la primărie și am așteptat să vină și domnul primar și să încerc pentru a treia oară  să văd dacă îmi poate pune un bec în stâlpul din stradă. Până când să vină dânsul era viceprimarul pe scările primăriei. L-am salutat, i-am zis să trăiți a răspuns omul la salut. În acest timp a apărut și domnul primar și i-am zis vicelui că o să vorbesc cu dânsul. Viceprimarul m-a întrebat pentru ce?, i-am zis că pentru becul din stâlp. În acest timp s-a dat primarul jos din mașină cu telefonul la ureche și mi-a zis: Da nea Surlă, care este problema? I-am zis: domnul primar, am venit pentru becul ăla, că sunt fel de fel de oameni veniți la treabă prin sat și am găsit două scânduri din gard date jos ca să intre să fure ceva, un pui, o găină, ceva. E noapte, nici un fel de bec pe stradă, se poate întâmpla orice. După ce am terminat de spus i-am adus aminte că este a treia oară când vin la el, la primar”, ne-a povestit Neculaiu Surlă.
        „Ieși din fața mea că îți dau cu un topor în cap”
 Omul spune că din acel moment, primarul s-ar fi aprins și ar fi început să-l înjure și să-l jignească, legându-se inclusiv de părinții lui. „Primarul a început să îmi zică că nu are bani să plătească becul. Cică dacă omul este gospodar poate să își pună bec în curte. I-am zis că nu putem potrivi veniturile, pensia mea cu pensia dumneavoastră. După care el s-a enervat și mi-a zis: poți să îmi sugi p..a, că eu nu am să-ți pun bec niciodată. Îmi bag p..a în gura ta, a mătii și a lui tactu, ieși de aici din fața mea că îți dau cu un topor în cap. Mă cac în primăria voastră, în comuna asta sunteți niște animale, nu sunteți oameni, mai am doi ani de stat și după accea mă cac în primăria voastră. Nu sunteți oameni, sunteți niște animale”, afirmă Neculaiu Surlă că ar fi spus primarul.
 Omul este de părere că dacă nu ar fi „mărit pasul” s-ar fi întâmplat ceva mai grav. El a adăugat că primarul nu ar fi la prima abatere și că ar mai fi lovit o persoană, în urmă cu ceva timp, în piața de struguri. „Norocul meu a fost că am mărit pasul și m-am găbit să plec spre mașină, că altminteri sunt sigur sută la sută că mă și lovea. De altfel, dânsul este în stare pentru că acum doi ani în fața mea a lovit un client pe care eu îl duceam cu struguri în piață. I-a dat trei palme de nu s-a văzut omul respectiv. Astăzi, sută la sută mă bătea, primarul începuse să vină cu pași mari spre mine cu gândul să mă lovească, dar am fost inspirat și am plecat.  Eu am cei șapte ani de acasă, știu să respect și să fiu respectat, vorbesc cu oamenii, dar nu pot știi ce este în capul primarului. Pe tatăl dumnealui îl cunosc, este un om la locul său, mi-a fost subordonat”, a adăugat Surlă.
                    Neculaiu Surlă
 Bărbatul ne-a spus ieri că nu a depus plângere la poliție împotriva primarului, dar că intenționează să facă acest lucru. El a luat în calcul și varianta intentării unui proces împotriva primarului Bratosin. „Eu niciodată nu am avut niciun conflict cu acest domn, nu am ajuns niciodată la discuții aprinse sau alte lucruri. El mai venea pe la mine și mă întreba: măi nea Surlă, oare ăia mă vor?, când a fost să candideze el de primar. Nu am ranchiună sau dușmănie veche pe el. Eu și acum tremur, nu pot să îmi revin de ceea ce mi-a adresat primarul. Cuvintele acestea nu le pot suporta, mai degrabă îmi dădea o palmă două decât să mă facă în acest hal. Domnule, nu i-am cerut decât să pună un bec la stradă, nimic altceva. Åži să reacționeze în acest hal… Acum trei ani m-a inundat, l-am chemat, a venit, a promis că face ceva și nu a mișcat un deget.  Nu cred că acest om a avut vreo criză de nervi sau o cădere, ci ăsta e comportamentul lui. Cu cine am mai discutat au zis că nu este admisibil așa ceva. I-am zis domnului primar: nu îți este rușine să vorbești așa cu mine, cum să îmi spui mie cuvintele astea, eu normal la vârsta mea de 75 de ani aș putea să îți fiu considerat și tată. El nimic: pleacă de aici băga-mi-aș p..a în gura ta. Ieși de aici, pleacă de aici”, a mai povestit omul. 
        Primarul neagă acuzațiile 
 Reporterii „Monitorul de Vrancea” l-au căutat pe edil la sediul primăriei și pentru că nu era, acesta a fost contactat telefonic. Edilul a negat acuzațiile aduse de Surlă, spunând că a avut o discuție mai aprinsă, dar nu l-a amenințat ori înjurat așa cum susține Surlă. Primarul Nistor Bratosin este de părere că localnicul este rău intenționat, dar și că face jocurile cuiva. „Fiecare spune ce dorește el. Cum să îi spun omului că îi tai gâtul cu toporul. Am avut o discuție mai acidă da, …nu fac eu gesturi din acestea. I-am zis că nu am cum să îi schimb acum becul. Anul trecut i l-am schimbat de trei ori, ori acum nu sunt fonduri și nu are cine îl pune. Acolo trebuie un electrician autorizat și nu pot trimite pe oricine din primărie.  I-am zis domnule că în județ undeva a murit un om pe stâlp și că primarul respectiv a fost condamnat la doi ani cu suspendare și despăguburi și multe altele. I-am zis că l-am ajutat în fel și chip, iar el în schimb m-a făcut în toate felurile. A fost o discuție mai acidă, dar nu că îi tai eu capul cu toporul. Omul are probleme, nu am nicio treabă cu el, am discutat i-am spus când o să am bec o să îl pun. Dacă vrea să mă dea în judecată nu are decât, e treaba dumnealui. Și eu aștept să văd ce a spus ca să pot să-i deschid proces. Acest om are probleme la nivel de comună. El a fost consilier și vine și ne dă nouă indicații. Mereu este nemulțumit. Eu i-am spus doar că un om gospodar își pune singur un bec. Nici la mine nu era și am pus eu. De aici m-a făcut cu ou și cu oțet”, a precizat primarul Bratosin. 
 

17 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?