Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

„Vrem să ne lăsăm de fumat. Ajutaţi-ne!“


Fumătorii au lansat o petiție online, prin care vor să obțină o mai bună finanțare pentru derularea Programului Național Stop Fumat, prin intermediul căruia fumătorii pot scăpa de acest viciu în mod gratuit. Accesând site-ul http://www.petitieonline.com/vrem_s_ne_lsm_de_fumat_ajutai-ne se poate vota petiția.  
Cei care au lansat petiția încearcă să îi convingă pe fumători că: „anual, mai mult de 40.000 de români mor din cauza fumatului. Anual, mai mult de 78.000 de români se îmbolnăvesc de cancer. Pentru a reduce această povară este necesară o finanțare adecvată! Dacă vreți să vă lăsați de fumat, semnați petiția. Vrem să ne lăsăm de fumat! Ajutați-ne! Solicităm finanțarea adecvată a Programului Național Stop Fumat!”. 
Programul Stop Fumat a fost lansat în urmă cu 7 ani și datorită lui sute de vrânceni au renunțat la acest viciu. În prezent, programul se derulează foarte greu, din cauza slabei finanțări. În cadrul programului, pacienții primeau medicamente și consiliere psihologică gratuită. De 2 ani a fost introdusă și o coplată, în valoare de 100 de lei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?