Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Prefectura cere explicații Consiliului Local Andreiașu


PSD a cerut în instanță validarea a doi consilieri locali social democrați de la Andreiașu de Jos. Reprezentantul PSD, Constantin Guguianu, a declarat că social democrații nu consideră că este legal constituit Consiliul Local de la Andreiașu de Jos, prin urmare s-a adresat instanței, pentru ca Tribunalul să decidă în acest conflict. 
Deocamdată, s-a solicitat validarea celor doi consilieri locali aleși pe lista PSD, iar ulterior va fi contestată și ședința de constituire a Consiliului Local, ce a avut loc în 17 iunie. De menționat că nici până acum nu au fost trimise de la Andreiașu de Jos la Prefectură procesul verbal și deciziile adoptate în ședința de constituire. 
Subprefectul Cristi Misăilă a afirmat că din cauza acestei întârzieri a fost trimisă o adresă către Andreiașu de Jos în care sunt solicitate informații despre actele votate la ședința cu pricina. „Prefectura nu a fost informată de către primăria sau Consiliul Local Andreiașu de Jos despre ceea ce s-a întâmplat în ședința convocată prin dispoziția prefectului în data de 17 iunie. Eu nu am fost prezent decât la prima parte și ulterior am plecat, nu am asistat la toată ședința respectivă. Am citit în presă ce s-a întâmplat acolo și așteptam să primim o informare, o comunicare despre ceea ce s-a întâmplat la Andreiașu. Deoarece nu s-a primit nimic, am trimis o adresă către Consiliul Local Andreiașu, prin care solicităm să ni se prezinte ce s-a întâmplat la ședință”, ne-a spus subprefectul Cristi Misăilă. 
Reamintim că patru consilieri de pe listele PNL și PSD nu au fost validați la ședința de constituire a Consiliului Local Andreiașu de Jos din 17 iunie. Nu au fost validați Florică Nan, Florinel Nan, Vasile Nan și Adrian Ponea. Ulterior, patru consilieri de la PNL au convocat o ședință deîndată, în care au validat ultimii doi consilieri liberali, și încă o ședință, în care au vrut să îi valideze pe cei doi consilieri de la PSD. PSD spune însă că nu au fost îndeplinite toate condițiile legale pentru constituirea Consiliului Local și că era nevoie ca opt consilieri să fie validați pentru a fi consideral legal constituit Consiliul Local de la Andreiașu de Jos. „Conform Ordonanței 35 din 2002, articolul 8, alineatul 6, care este în vigoare la acest moment, era nevoie de două treimi, adică de opt consilieri validați, pentru a se considera că este legal constituit Consiliul Local de la Andreiașu”, a precizat Constantin Guguianu.  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?