Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

George Lucas va deschide un muzeu la Chicago


George Lucas, creatorul seriei „Războiul stelelor”, a ales Chicago pentru a găzdui un „muzeu dedicat istorisirilor”, în care vor fi expuse picturi, ilustrații și lucrări de artă digitală ale regizorului, au declarat marți cineastul american și primarul orașului, Rahm Emanuel. Chicago a fost ales să găzduiască Lucas Museum of Narrative Art (Muzeul Lucas de artă narativă – LMNA), care va prezenta istoria și evoluția imaginilor vizuale. „George Lucas a revoluționat arta istorisirii poveștilor în ultimele patru decenii și suntem onorați să fim legatarii acestei moșteniri incredibile, care va permite tuturor să învețe și să aibă experiența artelor narative”, a spus Rahm Emanuel într-un comunicat. 
În muzeu vor fi expuse opere de artă valoroase ale unor artiști precum Normal Rockwell, John Tenniel și Maxfield Parrish. Consiliul de administrație al muzeului va aproba miercuri prin vot construirea acestei instituții la Chicago. „Suntem onorați să formăm un parteneriat cu orașul Chicago și cu numeroasele grupuri culturale, educaționale și cu comunitățile locale, care au propus idei despre modul în care LMNA va contribui la dezvoltarea acestora”, a afirmat George Lucas. 
Inițial, George Lucas a intenționat ca muzeul să fie deschis în San Francisco, dar propunerea a fost respinsă de fundația care deține terenul pe care urma să fie construită clădirea. Muzeul va fi construit în apropiere de Soldier Field, datorită situării centrale și deoarece oferă acces direct la mijloacele de transport publice. Planurile arhitecturale vor fi propuse spre aprobare autorităților locale la începutul toamnei, potrivit reprezentanților muzeului. 
Cineastul american, creatorul francizelor „Războiul Stelelor/ Star Wars” și „Indiana Jones”, s-a aflat printre cele 24 de personalități din universul artelor și al industriei de divertisment care au fost decorate cu Medalia Națională pentru Arte și Litere, de președintele Barack Obama, în iulie 2103, la Casa Albă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?