Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Trei şoferi au ignorat semnalele ambulanţelor aflate în misiune


Trei conducători auto vrânceni au rămas fără permisele de conducere deoarece nu le-au acordat prioritate de trecere ambulanțelor aflate în misiuni. În plus, ei au primit și amenzi. Totul s-a întâmplat în cadrul unei acțiuni desfășurate la finele săptămânii trecute, ce a avut drept scop depistarea și tragerea la răspundere a celor care nu respectă regulile de circulație și semnificația semnalelor acustice și luminoase ale autospecialelor. Acțiunea s-a desfășurat la nivel național și în total, au participat 1.000 de polițiști. 
Acțiunea nu i-a vizat doar pe șoferii care nu respectă semnalele acustice și luminoase ale autospecialele de intervenție ci și respectarea regulilor de circulație de către personalul angajat în funcția de conducător auto al structurilor teritoriale de ambulanță, atunci când nu se deplasează la intervențiile care nu impun urgență. În Vrancea nu au fost constatate nereguli pe această linie, după cum ne-au spus oamenii legii. Numărul mic al neregulilor constatate în județul nostru s-a datorat și faptului că acțiunea a avut loc în aceeași zi cu exercițiul tactic desfășurat în Munții Vrancei, activitate la care au participat multe echipaje ale ambulanței. 
La nivel național, polițiștii au aplicat 50 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care nu au respectat semnificația semnalelor acustice și luminoase ale ambulanțelor care se deplasau la intervenții cu caracter de urgență, iar ca măsură complementară, polițiștii le-au reținut permisele de conducere. De asemenea, au fost aplicate 138 de sancțiuni contravenționale conducătorilor de ambulanțe, dintre care 61 pentru nefolosirea centurii de siguranță, 14 pentru folosirea telefonului mobil în timpul mersului, fără dispozitiv sau accesorii de tip „mâini libere”, una pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, una pentru neacordarea priorității de trecere (în aceste din urmă cazuri fiind reținute, ca măsură complementară, permisele de conducere) și 61 pentru alte abateri.
    
     

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?