Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Ponta: Cred în continuare că Băsescu ar trebui să demisioneze


Premierul Victor Ponta a afirmat vineri că își menține declarația potrivit căreia președintele Traian Băsescu ar trebui să demisioneze în urma scandalului în care este implicat fratele său, Mircea Băsescu, afirmând că este vorba despre un cutremur politic.  
„Am făcut această declarație ieri dimineață când nu știam nimic despre ce se întâmplă, ce urma să se întâmple în dosarul penal. Acum justiția funcționează. Nu cred că mai este nevoie de declarații ale mele, decât un singur lucru: România se poate baza pe faptul că și eu și Guvernul ne facem datoria fără niciun fel de ezitare, reprezentăm România, ne facem treaba în ceea ce privește activitatea de zi cu zi, după care fiecare va trage propriile concluzii. (…) Cred în continuare că așa ar trebui să facă un om politic care ține la România, dar ce va face este decizia domniei sale”, a spus Ponta, după ce a participat la cea de-a III-a reuniune a miniștrilor afacerilor externe din statele participante la Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est, întrebat dacă șeful statului ar trebui să demisioneze. 
El a afirmat că este vorba de un „cutremur politic”. „Din punctul meu de vedere este un cutremur politic. Ce va face domnul Băsescu nu știu. Eu mi-aș dori să facă ceea ce este mai bine pentru România”, a spus Ponta.
Premierul a afirmat că nu poate vorbi de implicații directe ale șefului statului, ci de responsabilități politice. „Eu nu pot să vorbesc despre implicații directe, eu pot să vorbesc despre responsabilități politice, implicațiile directe sunt stabilite doar de justiție și cred că până la proba contrarie trebuie să avem toți încredere că justiția își va face datoria”, a spus Ponta. 
 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?