Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Fântână cu apă clocotită, la Bordești


O femeie din comuna Bordești, satul Bordeștii de Jos, are în curtea gospodăriei o fântână, în care apa fierbe continuu. Dat fiind că apa frige de te opărește la mână, proprietara spune că nici duș nu poate să facă. 
În anul 2005, femeia a cumpărat o casă în sat și s-a hotărât să își facă o fântână, ca tot omul gospodar, mai ales că la aceea vreme nu exista alimentare cu apă în localitate. Zis și făcut. A chemat meșterii, care iau săpat o fântână în trei luni de zile, adâncă de 65 de metri, pentru care au folosit tuburi mari. Surpriza avea să apară puțin mai târziu, atunci când femeia a băgat o pompă să scoată apă. Atunci a constatat că la robinet curgea apă opărită. „Oamenii au lucrat trei luni să îmi facă fântâna. Are 65 de metri cu tot, la 60 au dat de apă, iar 5 metri au zis ei să fie de rezervă. Nu mi-a trecut prin cap ce avea să se întâmple după. Am băgat o pompă în fântână, să pot scoate apa și când colo la robinet a început să curgă apă fiartă. Mi s-a ars pompa accea și am pus alta, dar tot la fel. Am vrut să fac duș în baie, deși nu aveam boiler, și când să fac baie, apă fiartă, nu aveam în combin cu apă rece. Am crezut că o fi după tuburi, că s-a încălzit de la soare. Aveam roșii în curte și furtune să le ud, iar când am dat să le ud am văzut că se ardeau frunzele de la roșii, dar în schimb legumele creșteau foarte mari. Am avut roșii imense, nu am mai văzut așa ceva, chiar și vecinii mei se mirau. Cred că avea ceva substanțe nutritive de hrăneau fructele cum ar veni, dar în schimb se ardeau frunzele”, a spus localnica. 
Văzând că nimeni nu îi dă un răspuns la problema pe care o avea cu apa din fântână, aceasta a luat o probă și a mers cu ea la un laborator. Acolo, surpriză, apa nu era bună de băut! În schimb propietara cică deține în curte o adevărată mină de aur. „Am luat apă și am mers la laborator, după ce au făcut analizele mi-au spus că nu este bună de folosit, în schimb mi-au spus cică aveți o mină de aur în curte. De atunci mi-am dat seama că nu am ce să fac cu apa din fântână și i-am pus capac să nu cadă ceva în ea. Dacă vă uitați în fundul fântânii se vede că apa clocotește și acum”, a mai povestit aceasta. 
O investiție de 210 milioane de lei, făcută în anul 2005 de femeie, zace acum fără să se poată folosi cineva de ea. Cu zâmbetul pe buze, femeia spune că dacă ar reuși să acceseze un fond de la Uniunea Europeană, ar vrea să facă o pensiune cu piscină și multe altele. „Eu spun că este apă termală. Nu m-a interesat ce proprietăți avea apa atunci, că eram în grabă, aveam și alte treburi. După ce bagi atâția bani să îi pui capac și să o lași fără să te folosești de ea, nu e așa de ușor. Acum folosesc apa de la rețea, că nu am altă alternativă. Iarna este o frumusețe, să vedeți cum iese abur din fântână și cum dă să înghețe la suprafață. În casă am sobă cu lemne. De încălzire în casă nu poate fi vorba, că arde pompa cu care aș încerca să scot apa. Eu am vrut să scot tuburile, dar mi s-a spus că nu am voie, deoarece apa este clocotită și există riscul să se surpe foarte ușor. Nu pot să arunc nimic în ea, deoarece se duce în pânza freatică. Când au săpat la 60 de metri le-am zis să nu mai sape deoarece acolo pământul era numai stânci. Au săpat cu dalta. Nici ei nu mai văzuseră pământ din acela. Aș putea să fac multe cu apa din fântână, dar nu am sursa de finanțare. Ar fi ceva frumos și pentru mine și pentru comună, teren am suficient. Dar nu sunt bani”, a încheiat localnica. 
De menționat este faptul că, anul trecut, în luna noiembrie, un fenomen similar se întâmpla în comuna Slobozia Bradului: apa scoasă dintr-un puț era fierbinte, de puteai face duș. Localnicii erau speriați de acest fenomen, mai ales că o explicație oficială nu le dăduse nimeni. La acel moment, mulți dintre ei credeau că apa este fierbinte din cauza cutremurelor înregistrate. Ciudățenia se întâmpla în gospodăria lui Cristinel Moisoiu, care a constatat că apa nu mai este rece ca gheața, ci fierbinte de putea face duș, deși era aproape iarnă.   

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?