Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Patru mii de euro, impozitul pentru reprezentanţele firmelor străine


Firmele străine care au reprezentanță în județ trebuie să plătească până pe 25 iunie prima tranșă din impozitul pe reprezentanță. Fiscul vrâncean arată, într-un comunicat de presă, că impozitul pe reprezentanță pentru un an fiscal este egal cu echivalentul în lei al sumei de 4.000 euro, la cursul de schimb al pieței valutare, comunicat de Banca Națională a României, valabil în ziua în care se efectuează plata impozitului către bugetul de stat. 
Acest impozit trebuie achitat de toate persoanele juridice străine care au o reprezentanță autorizată să funcționeze în România. „În cazul persoanelor juridice străine care înființează o reprezentanță în România în cursul unei luni din anul de impunere, impozitul pentru anul de impunere se calculează începând cu data de 1 a lunii în care reprezentanța a fost înființată până la sfârșitul anului respectiv. Pentru reprezentanțele care se desființează în cursul anului de impunere impozitul anual se recalculează pentru perioada de activitate de la începutul anului până la data de 1 a lunii următoare celei în care a avut loc desființarea reprezentanței”, se arată într-un comunicat al Administrației județene a Finanțelor Publice Vrancea. 
Finanțiștii precizează că impozitul datorat la data de 25 iunie de reprezentanțele care sunt înființate în primul semestru al anului este „proporțional cu numărul de luni de activitate desfășurată de reprezentanță în cursul semestrului I”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?