Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Întâlnire croato-română pe teme de educaţie


Deputatul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru învățământ, știință,  tineret și sport a Camerei Deputaților, alături de deputatul Sorin Avram Iacoban, vicepreședinte al Comisiei, a primit o delegație a Parlamentului din Republica Croația, condusă de Milorad Pupovac, președintele Comisiei pentru politică externă. La reuniune a participat și Andrea Gustovic-Ercegovac, Ambasadorul Republicii Croația în România. 
Pe parcursul întâlnirii, s-a avut în vedere o discuție ce a vizat sistemul de educație din cele două țări, colaborarea la nivel universitar, problematica fondurilor europene, învățământul privind minoritățile naționale. Cu privire la domeniul fondurilor europene, Angel Tîlvăr a subliniat faptul că, în România, se acordă un interes deosebit în ceea ce privește absorbția acestora, nu numai în domeniul educației, ci și pe palierul economic și industrial. Membrii delegației croate au subliniat faptul că România este un exemplu de bună practică în ceea ce privește absorbția fondurilor europene în cercetarea științifică, dar și la nivelul activității de cercetare, dezvoltare și inovare. Partea croată a solicitat deputatului Angel Tîlvăr acordul în vederea stabilirii de parteneriate între Universitatea Rijeka și instituții de învățământ similare din România. Angel Tîlvăr a menționat faptul că se dorește continuarea relațiilor de colaborare în domeniul educației și semnarea unui nou protocol în acest sens.
Totodată, partea română a felicitat Croația pentru recenta aderare la Uniunea Europeană. Deputatul Angel Tîlvăr a remarcat buna funcționare a lectoratelor prin care se promovează limba, literatura, cultura și civilizația românească, respectiv croată, din cadrul universităților din Zagreb și București. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?