Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

GALERIE FOTO: Avocatul Adrian Toni Neacșu și-a lansat cartea la Focșani


Fostul judecător vrâncean Adrian Toni Neacșu, în prezent avocat, și-a lansat aseară, la Focșani, cartea „Convinge judecătorul – Tehnica și arta convingerii instanței”. La eveniment au participat mai mulți magistrați, printre care Horațiu Dumbravă, membru în Consiliul Superior al Magistraturii, președintele Tribunalului Vrancea- judecătorul Costică Diță, dar și președintele Judecătoriei Panciu, Mihai Florin Stoica, avocați și oameni care nu au nicio legătură cu sistemul juridic. 
Adrian Toni Neacșu, în prezent avocat, a declarat despre cartea sa că este prietenoasă cu nespecialiștii, dar și că nu garantează reușita în fața judecătorilor. „Este imposibil de realizat o asemenea carte. Judecătorii sunt oameni. Greu găsești reguli general valabile. (…) Sunt mândru că am reușit să umanizez judecătorul, ei înșiși se percep uneori prea puțin ca fiind oameni”, a precizat Neacșu. 
La rândul său, judecătorul Horațiu Dumbravă a spus, în glumă, că este o carte proastă, cu logică strâmbă, susținând că îi pare rău că nu a scris-o chiar el. „Sunt judecător și judecătorul poate greși în relația cu oamenii. Serios vorbind, este simplă, concisă, la obiect. Este o carte utilă”, a afirmat Horațiu Dumbravă. 
Adrian Toni Neacșu a fost judecător la Judecătoria Panciu, apoi la Judecătoria Focșani. A promovat la Tribunalul Vrancea, fiind chiar și preșeintele acestei instanțe. A devenit membru în Consiliul Superior al Magistraturii, calitate din care a fost suspendat din cauza unui dosar instrumentat de DNA, fiind între timp achitat de instanță. Anul trecut și-a dat demisia din magistratură.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?