Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Ofițer de la Poliția Mărășești, CONDAMNAT la închisoare cu suspendare!


Un ofițer de la Poliția Orașului Mărășești a fost condamnat pentru purtare abuzivă. Decizia a fost luată ieri, de magistrații Judecătoriei Panciu. Dragoș Cosmin Nedeloiu a primit o pedeapsă de 8 luni de închisoare cu suspendare, decizia putând fi atacată la Tribunalul Vrancea. El a fost acuzat de o femeie că a lovit-o cu pumnii și picioarele chiar în sediul poliției. 
 Dragoș Cosmin Nedeloiu, ofițer de ordine publică la Poliția Orașului Mărășești, a fost condamnat pentru purtare abuzivă. Decizia a fost luată ieri, de magistrații Judecătoriei Panciu și nu este definitivă. „Stabilește pentru inculpatul Nedeloiu Dragoș Cosmin pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă pedeapsa de 8 luni închisoare, prin recalificarea juridică a faptei din infracțiunea prev. de art. 250 Cod penal (1968). În baza art. 83-84 Cod penal dispune amânarea aplicării pedepsei stabilite pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani începând cu data rămânerii definitive a prezentei sentințe. Încredințează supravegherea inculpatului Serviciului de Probațiune de pe lângă Tribunalul Vrancea, care are obligațiile prev. de art. 86 al. 1 Cod penal. În baza art. 397 Cod proc. penală raportat la art. 1381 Cod civil ia act că partea vătămată nu se constituie parte civilă împotriva inculpatului”, se arată în decizia magistraților pănceni. 
 Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea nu fusese înștiințată, aseară, în legătură cu condamnarea polițiștului. „Nu am fost informat cu privire la soluție, dar dumnealui rămâne la dispoziția unității până când hotărârea instanței va fi definitivă. În cazul în care va fi condamnat definitiv pentru fapta pentru care a fost trimis în judecată există o singură soluție, respectiv destituirea din poliție și trecerea în rezervă”, a declarat șeful IPJ Vrancea, comisar șef Ionel Popescu. 
 Polițistul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați pentru purtare abuzivă. El s-a ales cu plângere în urma unei percheziții, pe care a efectuat-o în data de 28 martie 2013. Atunci, omul legii ar fi lovit-o pe Carmen V. chiar în sediul Poliției Orașului Mărășești, pe motiv că aceasta și-ar fi permis să ceară relații cu privire la motivul percheziției. Potrivit informațiilor primite de la anchetatori la momentul trimiterii în judecată, „la data de 28.03.2013, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu ocazia cercetărilor efectuate într-un dosar penal, în incinta sediului poliției a lovit cu pumnii și picioarele partea vătămată în zona feței și peste corp, provocându-i leziuni ce au necesitat 4-5 zile de îngrijiri medicale”.
 Din rechizitoriu mai reiese că percheziția a avut loc la o persoană despre care se bănuia că știe că anumite bunuri, în posesia cărora intrase, proveneau din infracțiuni. Din acest motiv, la data de 28 martie 2013, a fost autorizată o percheziție, la care a participat polițistul Dragoș Cosmin Nedeloiu, colegi de-ai săi, dar și jandarmi. În momentul în care polițiștii au intrat în imobilul vizat, în incită se aflau mai multe persoane, între care și partea vătămată. Aceasta l-ar fi întrebat pe ofițer care este motivul verificărilor, pe un ton mai înțepat. În acel moment, ofițerul ar fi cerut ca femeia să fie dusă la sediul poliției pentru a fi audiată. Ea s-a opus, dar ar fi fost împinsă cu forța într-o dubă, lovindu-se. 
În cele din urmă, femeia, care este parte vătămată în dosar, a fost dusă la poliție. În jurul orei 8.00 percheziția s-a încheiat, iar oamenii legii au ajuns și ei la sediu. Atunci, partea vătămată a fost condusă de polițistul Nedeloiu într-un birou, unde ar fi înjurat-o și i-ar fi spus că acolo este „în casa lui”. Apoi ar fi lovit-o, trăgând-o de păr și punându-i mâna la gură pentru a nu mai țipa. Din anchetă a mai rezultat că la un moment dat ar fi intervenit șeful său, dar și fiica femeii, moment în care spiritele s-au calmat.
   
         Ofițerul a fost pus la dispoziția unității
 După ce s-a dispus trimiterea în judecată a polițistului, conducerea IPJ Vrancea a fost informată cu privire la acest lucru, motiv pentru care Nedeloiu a fost pus la dispoziția unității până la soluționarea cauzei. Totodată, s-a dispus și efectuarea unei cercetări prelabile, dar nu va fi luată nicio măsură împotriva sa până la finalizarea dosarului. 
Împotriva ofițerului au mai fost depuse și alte plângeri de-a lungul timpului, dar nu a fost găsit vinovat. De atitudinea sa s-a plâns și o femeie acuzată că practica  prostituția. Ea a susținut că a fost bătută, motiv pentru care a depus plângere. Cercetarea a fost efectuată de procurorii Parchetului de pe lângră Curtea de Apel Galați, care au dispus, în 2012, neînceperea urmăririi penale. Anchetatorii au stabilit că faptele reclamate nu există, iar polițistul nu și-a depășit atribuțiile. În acel dosar au fost cercetați cinci polițiști pentru purtare abuzivă. La jumătatea lunii ianuarie a anului 2012, o femeie de 31 de ani îi acuza pe polițiștii din Mărășești că au bătut-o fără motiv, timp de două ore. Ea declara că în timp ce se afla în fața unui bar, de la ieșirea din Călimănești, a fost luată la întrebări de cinci polițiști, fiind bătută și dusă la sediul Poliției orașului Mărășești. Ea a mai spus că nu era la produs, așa cum au susținut oamenii legii. 
Polițiștii din Mărășești au susținut atunci că nu aveau cunoștință de împrejurările în care femeia a ajuns la spital și că nu au agresat-o. Alte două plângeri, care l-au vizat pe același polițist, au fost făcute anul trecut. Plângerile au fost soluționate tot cu neînceperea urmării penale.
 

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?