Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Supraponderal, transportat de pompieri până la ambulanță


Pompierii au intervenit, luni, pentru a transporta un bărbat supraponderal din locuința sa, situată la etajul III al unui bloc de pe strada Revoluției din Focșani, până la ambulanță. Acesta se simțea rău și din cauza greutății, cadrele medicale nu l-au putut transporta până la echipajul medical, astfel că au cerut ajutorul pompierilor. După ce a ajuns la ambulanță, bărbatul a fost dus la spital pentru investigații. „Un echipaj de pompieri militari a transportat o persoană supraponderală din apartament la ambulanța care urma să o transporte la spital, în după-amiaza zilei de luni, 9 iunie a.c., în jurul orei 17.10.  Bărbatul, care necesita asistență medicală, a fost transportat cu o targă de la etajul III al blocului unde locuia, pe strada Revoluției din municipiul Focșani, până la ambulanța care l-a transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească”, ne-a precizat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea. 
 Tot luni, paramedicii au intervenit pentru soluționarea a 21 situații medicale de urgență. Oamenii care au cerut ajutorul paramedicilor aveau afecțiuni cardiace, dureri abdominale, dar și diferite traumatisme. „Paramedicii din cadrul I.S.U. Vrancea au intervenit atât în municipiile Adjud și Focșani, în orașul Panciu, cât și comunele Boghești, Câmpuri, Ciorăști, Fitionești, Obrejița, Negrilești, Păunești, Pufești, Ruginești, Tulnici, Vârteșcoiu și Vidra, acționând pentru acordarea primului ajutor calificat și transportul pacienților la spital, unde au fost preluați de medicii de gardă din cadrul structurilor de primire urgențe ale spitalelor din Adjud, Focșani, Panciu și Vidra”, a adăugat locotenent Duță. 
 În aceeași zi, echipa pirotehnică din cadrul ISU Vrancea a ajuns în localitatea Èšifești, unde a fost găsit un proiectil exploziv de calibru 76 milimetri. Muniția a fost găsită de un localnic, în albia râului Putna. „Specialiștii pirotehniști au ridicat proiectilul și l-au transportat în condiții de siguranță la depozitul amenajat, în vederea distrugerii ulterioare. Deoarece astfel de situații vă pot pune viața și bunurile în pericol, reamintim că neutralizarea și distrugerea munițiilor se execută numai de către specialiștii pirotehniști, care au pregătirea și dotarea necesară pentru această misiune periculoasă”, a mai spus locotenent Cristina Duță. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?