Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Două gropi stau ”căscate” pe strada Gheorghe Asachi de la sfârșitul iernii


Ajungând ieri prin zona Vîlcele, la intrarea din sensul giratoriu pe strada Gherorghe Asachi, nu am putut să nu observ două gropi mari, care se întindeau în mijlocul drumului. Gropi serioase, nu glumă, care dau emoții și pun adevărate probleme șoferilor care trec prin zonă, care trebuie să încetinească la minimum pentru a ocoli craterele. Și săptămâna trecută, după ploi, gropile erau la locul lor. Și la ieșirea din iarnă gropile erau tot acolo, după cum ne-au spus locuitorii din zonă, care s-au adunat să ne vorbească despre respectivele cratere, o adevărată problemă, și pentru conducătorii auto care tranzitează strada, și pentru localnici, cu atât mai mult cu cât nu sunt semnalizate. „Gropile astea sunt aici de când s-a topit zăpada, nu a venit nimeni să le acopere. Câți nu au trecut și și-au stricat mașinile… Nu sunt încercuite, nu sunt semnalizate. Noaptea mai ales sunt greu de ocolit, dacă nu știi că sunt acolo. Noi nu ne putem odihni, din cauza zgomotului, mașinile care dau în gropi și hurducăie”, ne-a spus Ana Skowronski, secondată de sora sa, Mariana și de o vecină mai în vârstă, ieșită și ea la poartă la apariția mea. O altă vecină este de acord cu petiția ad-hoc pentru repararea gropilor, în numele familiilor Toma Florica și Vameș Aurelian. În timp ce discutăm, o mașină nu încetinește destul și, la trecerea peste cratere, scoate un zgomot de fier hârșâit pe piatră. 
 Una dintre femei ne spune că și intersecția cu sens giratoriu din zona „La Vasilică”, care este provizorie, ar trebui finalizată. „Sensul ăsta giratoriu e o caricatură. Au pus niște bidoane și așa a rămas. Ar trebui să îl facă așa cum trebuie”, a spus și Mariana Skowronski, care locuiește pe Strada Gh. Asachi.  
 În urma demersurilor noastre, primarul Decebal Bacinschi a dispus ieri ca gropile respective de la Strada Gh. Asachi să fie plombate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?