Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Un deputat vrea includerea „expertului fengh shui” în nomenclatorul meseriilor


Deputatul PC Cornelia Negruț susține includerea în nomenclatorul de meserii a „expertului” fengh shui, ea afirmând că activitatea acestuia, „bazându-se pe teoria elementelor pământ, metal, apă, lemn, foc și pe principiile yin și yang”, vizează ameliorarea sănătății și comportamentului persoanelor. Negruț i-a cerut ministrului Muncii să analizeze includerea în nomenclatorul de meserii a terminologiei de specialist sau expert fengh shui.
Deputatul PC precizează că în ultima perioadă, în România au apărut tot mai mulți specialiști în domeniul fengh shui, care doresc să intre în legalitate din punctul de vedere al meseriei pe care o prestează. Ea menționează că „Fengh Shui este un ansamblu de principii de geomanție, care afirmă că formele și mediul ambiant pot influența principiile vieții oamenilor”. „Scopul este realizarea armoniei locurilor în care oamenii trăiesc, prin analiza fluxurilor de energie din mediul înconjurător”, scrie deputatul conservator. 
Cornelia Negruț menționează că expertul fengh shui, „bazându-se pe teoria celor cinci elemente (pământ, metal, apă, lemn, foc) dar și pe principiile yin și yang, încearcă să reechilibreze forțele care se manifestă local, pentru a ameliora sănătatea, prosperitatea și comportamentul persoanelor”. „Cele patru centre de interes majore din fengh shui sunt: bogăția, fericirea, longevitatea și copiii sănătoși”, mai apreciază deputata PC. 
În răspunsul Ministerului Muncii se menționează faptul că în atribuțiile instituției se află și elaborarea și actualizarea nomenclatorului Clasificarea Ocuațiilor din România (COR), sistem care se ocupă de identificarea, ierarhizarea și codificarea tuturor ocupațiilor desfășurate în economie, indiferent de tipul și locul desfășurării. Potrivit Ministerului Muncii, actualizarea COR se face din inițiativa utilizatorilor, respectiv organele administrației publice centrale și locale, unitățile bugetare, agenții economici, organizațiile patronale, sindicale, profesionale și politice, fundațiile, asociațiile, persoanele fizice și juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?