Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Emoții pentru absolvenții de liceu: mâine începe Bac-ul


Absolvenții de liceu atât din seria curentă cât și din seriile anterioare intră de mâine în febra examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie, care debutează cu prima probă orală, cea de evaluare a competențelor de comunicare în limba română. La prima sesiune a examenului sunt înscriși 2.712 candidați, dintre care 2.051 provin din seria curentă, iar 661 din seriile anterioare. La prima probă, care începe mâine și se continuă până pe 12 iunie, sunt înscriși 2.069 candidați. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, examenul se va desfășura respectându-se aceeași metodologie ca anul trecut. 
Vineri, la Colegiul Național „Unirea” a avut loc o ședință tehnică cu toți directorii de licee, pentru a li se readuce la cunoștință cum se va desfășura examenul de Bacalaureat. Candidații vor fi supravegheați video, iar orice tentativă de fraudare a examenului va fi sancționată cu eliminarea. „Aceeași metodologie, aceleași condiții de participare sunt aplicate și anul acesta. Le doresc candidaților multă baftă și rezultatele să fie net superioare față de cele din anii anteriori, datorită faptului că au existat simulări”, a transmis inspectorul scolar general adjuct Luminița Balaban, președinta Comisiei de Bacalaureat. 
Examenul continuă în intervalul 16 – 20 iunie cu evaluarea competențelor digitale, iar în perioada 23 – 27 iunie absolvenții de liceu vor susține evalurea competențelor de comunicare într-o limbă străină. Pe 30 iunie se va desfășura prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, cea la Limba și Literatura Română, urmată pe data de 2 iulie de proba obligatorie a profilului și specializării. Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului și specializării, se va desfășura în data de 4 iulie. 
Primele rezultate vor fi afișate pe 7 iulie, până la ora 12.00, oră de la care se pot depune și contestațiile. Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie, vor fi afișate în data de 11 iulie. Candidații declarați respinși mai au o șansă abia în sesiunea din toamnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?