Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Rugbiştii de la LPS Focşani vor juca cu aurul pe masă


Rugbiștii de la CSM Focșani 2007 joacă sâmbătă, de la 11,30, pe Stadionul Național „Arcul de Triumf” cel mai important meci al vreunei echipe vrâncene din acest an: finala campionatului național. Elevii profesorilor Viorel Ion și Romeo Păun s-au mai aflat într-o asemenea onorantă ipostază și în 2011, când au pierdut la mare luptă medaliile de aur. Era o altă generație! Atunci erau Alexe, Gaiță, Dumitru, Mazăre, Gorcioaia, Borș, Pașcu și alți jucători de mare valoare. Acum sunt Savin, Constantin, Băisan, Rusu, Darie și colegii lor care au reușit să recupereze în retur ce risipiseră în tur și să se impună în semifinală pe terenul echipei ce condusese autoritar cea mai mare parte a campionatului, Steaua București.
Va fi o întâlnire care promite spectacol, între două echipe din Regiunea de Dezvoltare Moldova Sud al cărei director este profesorul Viorel Ion. Ceea ce este, indicutabil, o certă reușită a reputatului profesor, antrenor și manager care conduce școala de rugby de la Focșani și echipa LPS în finala 2014 a campionatului național U 19. LPS Focșani va folosi în partida cu CSS Bârlad lotul: Savin, Băisan, Ailincăi, Åžtefan Rusu, Năpârcă, Constantin (căpitan), Tătăruș, Darie, Cabalortă, Mania, Nistor, Berbece, Răzvan Rusu, Dumitrașcu, Doruș, Macovei, Tatu, Tomozei, Deliu, Mihăilă. 
Focșănenii, care au pierdut la Bârlad, în toamnă, dar au câștigat într-o manieră convingătoare în primăvară, la Focșani, partidele cu adversarii din ultimul joc al sezonului, fără a porni ca mari favoriți ai finalei, au totuși suficiente argumente sportive pentru a câștiga meciul și titlul de campioni naționali. Focșănenii vor fi susținuți pe Arcul de Triumf de o galerie alcătuită din colegi de la echipele mai mici, profesori, părinți, care va pleca de la Focșani la București în această dimineață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?