Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Doi dintre hoţii de motorină de pe Valea Milcovului AU OMORÂT un egiptean în Italia


Doi dintre hoții de motorină de pe Valea  Milcovului sunt suspectați că au omorât un om în Italia. Fapta ar fi fost comisă la finele lunii octombrie 2013, iar o lună mai târziu ei au fost arestați preventiv în Vrancea pentru furt de carburant din rezervoarele camioanelor parcate pe Valea Milcovului. Potrivit ziariștilor de la Gazeta Românească, în seara zilei de 28 octommbrie 2013, patronul unui lac sportiv de pe via Marcigliana, la periferia localității Fidene (provincia Roma), a  găsit cadavrul unui bărbat, de-a lungul unui drum neamenajat de lângă o pădure, cu mâinile legate la spate și fața tumefiată. Victima era un egiptean, Abdel Hamid Mohamed Lashein Ebrahim, de 53 de ani, fără antecedente penale, de mai mult timp rezident la Roma cu familia unde era patronul unor magazine de fructe și legume în cartierele Balduina și Trionfale. 
După aproape șase luni, pe 14 mai 2014, agenții de la echipa mobilă din Roma au rezolvat misterul. Au fost arestate trei persoane, acuzate de acest omor.  Ziariștii de la Gazeta Românească spun că acestea sunt Mohamed Hamdy Aref Gebril, de 27 de ani, conațional al victimei și doi români, Vasilică Laurențiu Lovin și Cătălin Ciobanu, de 22 și respectiv 31 de ani. Agenții au descoperit că cei trei încercau să înșele victima. În 2012, cei trei au dat foc unui magazin al egipteanului, la Balduina. Probabil voiau din nou să scoată ceva de la el, dar egipteanul a refuzat să plătească, așa că pe 28 octombrie anul trecut l-au sechestrat de lângă casa în care locuia, l-au dus în zona rurală, pustie și dificil de ajuns, lângă lac, pentru a-i da o lecție. Potrivit medicului legist, a fost vorba de omor din culpă. Comerciantul a suferit un infarct pe timpul fazelor de sechestrare. Cadavrul a fost abandonat pe drumul neamenajat de lângă via Marcigliana. Agenții au examinat camerele de luat vederi plasate la magazinele pe care le avea victima și au reconstituit ultimele sale ore de viață. Prin intermediul localizării celularelor presupușilor asasini și a altor cercetări tehnice a fost posibil să fie localizați cei trei lângă locuința victimei la începutul sechestrării și în câmp deschis unde a fost ascuns cadavrul.
Mohamed Hamdy Aref Gebril și Vasilică Laurențiu Lovin sunt deja la închisoare, conform Gazeta Românească. Cătălin Ciobanu este închis în România pentru furt, el urmând să fie extrădat.
      Prinși la furat de motorină
După crima din Italia, cei doi români, originari din Galați, au venit în țară și s-au apucat de furat, alături de un tânăr din Mera, județul Vrancea. Grigore-Georgian B., de 24 ani, din Mera, Vasilică Laurențiu Lovin, de 21 ani, din comuna Cosmești, județul Galați, și Cătălin Ciobanu, de 30 ani, din comuna Ivești, județul Galați, au fost opriți în trafic, pe raza comunei Mera, de polițiștii din cadrul Poliției orașului Odobești. Oamenii legii au constatat că cei trei transportau motorină furată. Mașina cu care circulau tinerii a fost oprită pentru un control de rutină, dar pentru că în interior mirosea puternic a motorină, oamenii legii au efectuat verificări mai amănunțite. Așa au descoperit bidoanele în care era carburantul. „La data de 21 noiembrie 2013 , orele 01.00, pe raza comunei Mera, polițiștii din cadrul Poliției orașului Odobești au identificat pe B. Grigore-Georgian de 24 ani din localitate, L. Vasilică Laurențiu de 21 ani din comuna Cosmești, județul Galați și C. Cătălin de 30 ani din comuna Ivești, județul Galați, iar în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că aceștia sunt autorii mai multor furturi din auto săvârșite în ultima lună”, se arăta la vremea respectivă într-un comunicat al IPJ Vrancea. 
În urma primelor verificări s-a stabilit că aceștia se deplasau prin localitățile de pe Valea Milcovului, respectiv Odobești, Broșteni, Mera, Reghiu și Andreiașu, iar acolo unde observau camioane sau alte autovehicule parcate, sustrăgeau din rezervoare motorină. Din primele verificări a rezultat că circa 400 de litri de motorină au fost sustrași în acest mod. În total, cei trei tineri ar fi acționat de  opt ori. O parte din motorină a fost vândută cu patru lei per litru, unor cunoștințe ale băieților. De la Andreiașu, unul dintre ei a sustras și un radiocasetofon dintr-un autovehicul. Pe data de 22 noiembrie 2013 cei trei au fost arestați preventiv de magistrații Judecătoriei Focșani.
        Instanța s-a pronunțat în cazul lor
 Pe data de 2 aprilie a.c., instanța s-a pronunțat în cazul lor, magistrații Judecătoriei Focșani condamnându-l pe Cătălin Ciobanu aflat în Penitenciarul Focșani, la 2 ani și 4 luni de închisoare cu executare. Vasilică Laurențiu Lovin a fost condamnat la 1 an și 4 luni închisoare, pedeapsa fiind suspendată pe durata termenului de încercare de 3 ani și 4 luni. Åži vrânceanului Grigore Georgian B. i-a fost suspendată pedeapsa. Soluția nu a fost definitivă, inculpații putând-o ataca cu recurs.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?